Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 31 Disember 2013

SELAMAT TAHUN BARU 2014


Assalamualaikum kekawan....

Selamat menyambut tahun baru... semoga kehidupan kita semua berada di bawah rahmat Ilahi hendaknya...

Hampir 2 tahun saya berblog justeru itu saya memohon kemaafan seandainya sepanjang saya ber BW ada komen saya yang menyinggung perasaan sahabat semua....

Isnin, 30 Disember 2013

JOM MAIN SALJI.... YEAAAHHH SALJI DAH TURUN.... :P

Assalamualaikum kekawan..... semoga ceria dan sihat selalu :)

Sekarang di Rumah Iklim Empat Musim Taman Bukit Cahaya Shah Alam dilanda salji kekawan ... Jom kita terjah kesana..

Gambar dibawah ni tahun sudah punya... tahun ni tak sempat lagi di terjah sebab asyik hujan jer sekarang ni kan...


Pintu masuk rumah empat musim tu ... Jika kekawan berhajat hendak kesana, bawa baju sejuk.... sejuknya teramat sangat ...




Posing dulu  didalam yg ada pokok krismas tu :)

Kena tunggu turn untuk masuk kekawan, diluar tu pun dah terasa sejuk ger gerger.....


Masing-masing dapat rasa salji tu...


Gambar blur sikit sebeb sejuk berasap giter ....




Danny dah kesejukan, dah pakai lengan pendek...


Samalah dengan Nabil dah tahan sejuk weeiiiii


Mak yg masih steady jer dengan kesejukan itu...




Mak rasa pulak salji ni....



Nabilah siap pakai sarung tangan lagi tu...


Peace no war :)


Kenapa pulak buat muka cam tu Nabilah...


Mama pun nak pegang juga salji ni...


Najeha yg tak tahan sejuk.. duduk kat luar jer masuk pun sekejap je...
















Jom main salji .. tengok dia dah ambil sarung tangan kak Nabilah... tahan sejuk..
















Nabilah nak buat Snow Ball mama.. layan jer kakak....




















Kejap keluar kejap masuk.... oooooo tak tahan sejuk....

Sabtu, 28 Disember 2013

AFAMOSA PART 4 # COWBOY TOWN.... HEEAAAYYAAH..



Assalamualaikum kekawan... selamat berhujung minggu di hari Sabtu :)

Jom kita sambung cerita gi Afamosa Melaka itu hari lagi ye, selepas berjimba-jimba di waterpark, malam tu kami berjimba-jimba pulak ke Cowboy Town... kita cerita sambil tengok gambar ye kekawan... 


Ini pintu masuknya, ada santa tengah buat show menyanyi, bergambar dgn nabil jer...



Pertunjukan mula pukul 8.30pm... kami sampai tengah show Red Indian bermain api... Nabil terperanjat tengok api keluar dari mulut "Pulu-Pulu" tu... hehehe bahasa nabil dari cerita Upin Ipin tu kan

Duduk kerusi depan sekali budak-budak semua ni.. cantiknya dia buat api tu macam kipas mama kata Nabilah terpegun...

Aksi para penonton pulak yg teruja dengan berbagai pertunjukan yg berwarna-warni dan adegan mencemaskan...


Lepas tu keluarlah pulak cerita santa dengan nyanyian... kebetulan nak Krimas kan... siap ada rusanya sekali...

Lepas tu keluar pulak orang yg tinggi-tinggi belaka... cam na dorang boleh tinggi tu Abah... tanya Nabil..

Keluar pulak cowboy berkuda... bestnya naik kuda kata nabil...

Ni kambing dan pooney pulak keluar, kakak yg suka dengan pooney tu...

Gajah show time.. lepas tu gajah tu hulur belalainya  kat Nabilah, menjerit dia, lah kena dah hingus gajah tu hahaha

Red Indian pulak...

Gajah tu pun boleh ditunggang kat cowboy town ni...

Kereta berhias pulak.... banyak sebenarnya kereta berhias ni... tak terpilih gambarnya, 

Dapat jugak Nabil ni naik kuda tapi Poney jer lah kan....




Akhir sekali adalah pertunjukan bunga api, saya tak ambil gambar pun, ini ambil pic dari en google....

Happy sungguh kami pada malam itu, pukul 11pm baru habis semua show tu...