JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 14 Februari 2020

EID MILAD SAYYIDAH FATIMAH AZ ZARAH BINTI RASULULLAH SAW ❤️😍



20 Jamadil Akhir adalah hari kelahiran wanita penghulu syurga, penghulu semua wanita jagat raya, bidadari dunia yang suci, selalu menjaga pandangannya. Ath-Thohirah, Al Batuull, Al-Mardhiya, Ya Fatimah Bintu Rosulillah 🌸

Diceritakan suatu kisah, Sayedah Fatimah Az Zahra mempunyai rasa malu yang sangat tinggi menjelang ketika hidupnya, juga ketika kewafatannya. Tatkala hidupnya beliau berkata,

"Yang baik pada seorang perempuan itu ialah yang tidak memandang dan tidak dipandang lelaki".

Tiba masa menjelang wafatnya, beliau sempat mewasiatkan 3 perkara,

1- Supaya Saidina Ali mengkafankannya.
2- Dikebumikan waktu malam.
3- Supaya jasadnya diletakkan didalam keranda (yakni dilindungi daripada dilihat orang kerana beliau sangat malu jika dilihat tubuhnya yang dibaluti kemas oleh kain kafan).

Kitab Innaha Fatimah AzZahra πŸ’•

Fatimah AzZahra mewarisi lisan Nabi Muhammad ﷺ, Isyfa'lana Ya Habibati, Madad! 🌹

Sumber : WhatsApp

Isnin, 10 Februari 2020

Habis PANTANG 40 Hari Dengan Nabil 🀭😁🀩

Assallamualaikum kekawan semua πŸ˜πŸ’–

Semoga kita semua berada dlm rahmat Allah SWT Dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya 😘😍

Rindu dgn anak2 syurga mama ni 😍😘
Pada hari Jumaat 7.2.2020 maka berakhirlah tempoh berpantang selama 40 hari dgn Nabil 🀭😁
Jadi pagi Jumaat Tu saya dapat call dari Nabil.

"Hello, assallamualaikum mama, nanti esok sabtu jangan lupa dtg jumpa Nabil ye" katanya ditalian.
"Waalaikumussalam, Mama dtg ambil petang ni Lepas asar " balas saya.
"Ehhh.. boleh outing je mama? Katanya terperanjat.
"Mama dah wasap mudir, minta pelepasan balik minggu ni, mudir kata pilih tarikh nak balik, nanti 28.2.2020 mama boleh outing dgn Nabil, nanti Kita story jumpa ye" jelas saya padanya.

Sebenarnya ada adengan airmata dgn Nabil Tu 😭 nanti saya story ye.

Cadangan kak nabilah Minta dinner Di Mozers,
Kami sekeluarga suka mkn nasi Arab.. lama tak mkn sekeluarga mcm ni, bila dpt berkumpul bersama, seronoknya 🀩

Mula2 pergi ambil Najeeha Di Samttaj, dia keluar pukul 3.00 pm, Lepas Tu terus pergi ambil Nabilah, dia keluar pukul 4.00pm, kemudian baru jemput Nabil, dia kena ambil lepas solat asar sbb Nabil Ada wazifah dulu, 

jadi Kami solat asar Di masjid jamek kg saya. Bila masuk masjid Tu tentu teringat arwah abah saya 😒. Anak2 pun teringat arwah atuknya, arwah atuk selalu duduk menyandar Di tiang ni Kan.. semua orang rindukan arwah abah😒

Budak Samttaj ni bukan senang nak ambil gambar. Hari Tu suka pulak bergambar.😍😘

Anak mama Nabil ni , rindu sungguh dgn mama, menempel je gambar bersama😍❤️😍

Yang sorang ni jangan cakaplah.. mmg suka bergambar🀭😁


Ini makanan pertama yg sampai, kebab ayam Dan curos coklat aiskrim, itu jer yg sempat ambil gambar, nasi Arab kambing Dan ayam , tak Dan nak ambil, semua dah kebuluran nak makan πŸ€­πŸ˜‹
Kak nabilah smpi minta nasi tambah lagi🀭😁 mmg lapor sungguh ko ni kakak..

Masa makan Tu tekunlah mendengar sembang dorang, masing2 menceritakan aktiviti masing2.. tiba2 Nabil bersuara.. Nabil Ada cerita serammm🀒😧😰 tunggu nanti Nabil cerita..

Kekawan pun tunggu ye nanti saya cerita....✋


Isnin, 3 Februari 2020

Kertas Kerja Bahasa Melayu... Nabilah Di AITAF 😍🀩

Assallamualaikum kekawan semua 😍😘
Semoga Kita semua berada dlm rahmat Allah SWT Dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya 😘😍❤️

Pada Hari jumaat petang Tu, dapat call dari kakak Nabilah, " Mama Hari Ahad ni kakak Ada buat gotong royong sambil buat kertas Kerja Bahasa Melayu" katanya dengan nada teruja🀩

"Ohh.. iya ke?.. buat elok2 ye " pesan saya 😊

Ya lah apa tak terujanya.. 5 Tahun tinggal Di madrasah menghafaz Al Quran, tiada kemana-mana melainkan pergi ke majlis tilawah  Al Quran..

Bersama guru pembimbing mereka.. ni group perempuan..


Ni program yang dirancang utk Hari Ahad. Objektif :

- Tugasan essei bagi subjek Bahasa Melayu berkaitan Sungai, pemuliharaan, kelestarian, isu pencemaran dan sebagainya.
- Aktiviti memupuk cakna dan prihatin trhdap kerja2   volunteer melibatkan kebersihan sungai.
- Lawatan ke pusat takungan air utama di kawasan laluan sungai selangor.
- Riadah kayak dgn kerjasama Persatuan Kanu Selangor
- BBQ

Semoga memberi impak baik kpd pljr2.



Ini bersiap sedia utk gotong royong membersihkan persekitaran.

Budak2 lelaki lah yg menanam pokok.

Perempuan tolong bersihkan ..

Aktiviti berkayak Pula pd ptg Tu..


Rajin budak2 lelaki ni membakar ayam.. tentu dah kelaparan.πŸ˜‹πŸ˜


Akhirnya acara penyampaian hadiah pada pemenang..
Terima Kasih banyak-banyak pada cikgu yg share gambar pada group wasap AITAF.. gembira Rasa hati ibu bapa😍😊

Mama doakan kalian semuanya berjaya dengan cemerlang didalam peperiksaan SPM kelakπŸ’ͺ😘😍

Simpan kenangan kakak Nabilah Di AITAF ni..😍