JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 10 Julai 2020

RAIKAN CINTA: FARAH ๐Ÿ’ž JAMAL~ 04-07-2020๐Ÿ˜๐ŸŒน๐Ÿ’ ~ Kenangan Perkahwinan PKPP๐Ÿค—๐Ÿ˜

Assallamualaikum kekawan semua ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜

Semoga Kita semua berada dlm rahmat Allah SWT jua hendaknya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜

Pada hari Sabtu 04.07.2020 saya meraikan perkahwinan anak buah saya , anak kak Ateh saya di Rawang, Selangor. Walaupun mengikut SOP KKM dan MKN, Majlis tetap berjalan dengan meriah ๐Ÿคฉ๐Ÿ˜๐Ÿ’ž

Pengantin bersama kedua ibubapa, yg gambar atas tu kakak ateh saya Dan dibawah tu ibubapa pengantin lelaki..๐Ÿ˜❤️

Majlis pernikahan di Masjid , seramai 20 orang je, jadi keluarga pengantin Perempuan dan lelaki je yg boleh hadir. Kami pun tak dapat utk meraikan majlis pernikahan tersebut, tapi anak kak Ateh Ada buat video jadi dapat lah tengok video yg dikongsikan dalam group keluarga. Sepatutnya Majlis perkahwinan ini bulan Jun tempoh hari.. selepas raya tapi masa tu masih dlm PKPB. Jadi kenalah ikut prosedur.

Alhamdulillah, dapat juga bergambar dgn pengantin. Kakak Nabilah saja yg tiada sebab dah balik asrama bagi pelajar SPM..

Sebahagian adik beradik yg sempat bergambar dgn pengantin ๐Ÿ˜๐Ÿ’ž


Ini lah kak Ateh saya, Tema pakaian warna hitam dan mustard, mujur ada jubah masa kerja itu hari, gi dinner ๐Ÿคญ boleh Kita meraikan Tema ni๐Ÿ˜


Kena ikut prosedur SOP KKM dan MKN yg dipantau oleh RELA, pihak keluarga pengantin kena mohon utk mengadakan Majlis kenduri kahwin ini balai polis,  jadi Surat kelulusan, notis banner prosedur kena. RELA yg Akan cek suhu, pantau kedatangan yg tidak boleh lebih 250 orang dan dalam khemah tu dibenarkan 40 orang, jika dah cukup kena tunggu orang keluar baru boleh masuk .

Kak Ateh saya buat jemputan 3 sesi Waktu.. pukul 1-2pm, 2-3pm dan 3-4pm. Jemputan pun dibuat melalui online, kena daftar disitu, saya pilih 1-2pm sebab lepas tu nak pergi hantar barang nabilah diasrama. 

Selepas daftar nama dan cek suhu, baru masuk kelaluan yg disediakan.. pastu petugas yg senduk nasi Dan lauk pauk.. masa saya sampai tu org tak ramai lagi.. senanglah nak dapat tempat. Habis makan kena ikut laluan keluar menuju ke khemah pelamin pengantin utk bergambar. 

Inilah kenangan perkahwinan PKPP. ikut prosedur tapi meriah ๐Ÿคฉ๐Ÿ˜.. 


ุจَุงุฑَูƒَ ุงู„ู„ู‡ُ ู„َูƒَ ูˆَุจَุงุฑَูƒَ ุนَู„َูŠْูƒَ ูˆَุฌَู…َุนَ ุจَูŠْู†َูƒُู…َุง ูِู‰ ุฎَูŠْุฑٍ

Barakallahu laka wa baraka ‘alaika wa jama’a bainakuma fiil Khairin

 ”Mudah-mudahan Allah memberkahi engkau dalam segala hal (yang baik) dan mempersatukan kamu berdua dalam kebaikan"๐Ÿ’ž❤️

Selamat pengantin baru buat anakanda Farah NorAdira Isa Dan Jamaludin, semoga ikatan perkahwinan berkekalan hingga ke syurga. ๐Ÿ’ž❤️๐Ÿ˜

Terima kasih kekandaku Norzaini Dan  Md Isa Matt atas jemputan. Semoga Majlis perkahwinan anakanda diberkati Allah SWT. Aamiin ๐Ÿคฒ๐Ÿป❤️

#kahwinpkpp
#kitajagakita
#dirahmatiAllahsemuanya










Isnin, 29 Jun 2020

Back to school.. semoga Dalam Pemeliharaan Allah SWT buat Sofea Nabilah ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜

Assallamualaikum kekawan semua ๐Ÿ˜
Semoga Kita semua berada dlm rahmat Allah SWT jua hendaknya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜

Hari sabtu 27 Jun 2020 pergi hantar nabilah balik ke asrama utk memulakan kelas bagi form 5 utk yg ambil SPM.. ikut prosedur sekolah hanya anak saja yg boleh mendaftar, ibubapa sila tunggu dlm kereta ye.. Tu yg ambil gambar dr dlm kereta saja ๐Ÿคญ

Belajar rajin2 ye kakak.. dapat juga peluk dia sebelum balik.. tiada yg menolong saya utk masak.. Alhamdulillah syukur Kan sepanjang PKP dia Ada menolong saya, tambahan kesihatan saya ni pun tak menentu..


Carta alir balik ke asrama yg sekolahnya bagi.. ikut SOP KKM..


Ini bilik lama dia.. 

Nabilah dah tukar bilik lain.. katanya. Petang Tu hantar gambar pd saya.. sibuk mengemas barang lama tukar bilik lain. Satu bilik hanya 3 org saja.. kalau bilik kecil hanya seorang saja boleh..



Pagi tadi nabilah wasap lagi dah nak pergi sekolah.๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜ Mama doakan semoga dipermudahkan segala urusan Dan dikurniakan ilmu dan Hikmah dari Allah SWT..
Niatlah menuntut ilmu kerana Allah SWT dengan ilmu Allah Kita Akan menjadi orang berjaya dunia Dan akhirat..


Hari ini saya Ada follow up Di hospital putrajaya.. Ada dua follow up pulak , satu orthopaedic Dan satu lagi endocrine tapi saya tak pergi yg ini sebab doktor dah call Hari isnin Lepas.. dah dpt result darah yg hypothyroidism Tu.. doktor naikan makan ubat. Ini lah dah Tua hidup dgn ubat pulak..๐Ÿ˜ข

Semoga saya sabar dan kuat dengan ujian sakit ini..



Selasa, 23 Jun 2020

28 Syawal 1441H.. Rindunya keluarga saya pulak ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜❤️๐Ÿ’ž

Assallamualaikum kekawan semua ๐Ÿ˜๐Ÿ’ž

Semoga kita semua berada dlm rahmat Allah SWT Dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜



Hendak juga mengabadikan raya PKP 2020 ni.. wlpn dah penghujung Syawal bersama adik beradik yg tercinta๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜

Mula2 pergi rumah kak Lang dulu.. mkn tengahari.. smpi tiga saya bertambah nasi, apa tak nya.. udang masak tempoyak, sambal goreng ikan bilis dgn petai.. perghh lauk kegemaran saya..๐Ÿ˜‹



Pastu pergi rumah kak andak.. oleh kerana kat situ adik beradik dekat rumahnya.. kak ngah, uda Dan ucu.. jadi Kita bergambar saje dirumah pusaka emak abah ni ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜❤️

Kak andak masak mee Kari ๐Ÿ˜‹ kegemaran Kami anak beranak ๐Ÿ˜





Lepas Tu pergi ke homestay adik saya itam.. satu buah rumah Tu dia buat utk dia bila balik kuang Ada tempat menginap. Jadi mlm Tu saya tido kat homestay dia yg sebuah Tu. Kat situ Kami mkn satay Dan kuih Raya.. ๐Ÿ˜‹

Sibuk mengambil cendawan kukur kat pokok getah yg dah mati Tu..


๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Belakang homestay itam Tu , rumah abg along saya, along saya suka bercucuk tanam, boleh pulak pergi memetik sayuran yg Ada๐Ÿค—
Geram pulak tengok sayur petola, kailan, bendi, Bayam merah, Bayam Brazil,  mcm2 lah.. petik buah nona, buah lain pun Ada tapi berkongsi dgn si monyet.. cempak, manggis tak dpt nak Rasa..๐Ÿ˜”

Di bawah pokok buah makisar yg tengah lebat berbuah, gambar ni saya ambil masa balik Bulan puasa Tu Hari.. skrg buah makisar habis dikerjakan oleh si monyet ๐Ÿ˜

Inilah kisah dgn beraya dgn adik beradik, wlpn tak dapat gi semua rumah..๐Ÿ˜๐Ÿ’ž