Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 26 Julai 2017

Senyum Sinis : Lawak Handphone πŸ˜†πŸ˜‰






K O P I

suami : Sayang simpan gula kat mana...??? Abang nak buat kopi...πŸ˜•

isteri : Dalam bekas Tupperware yang ada tulis GARAM"😲

suami : hahahaha... Sayang ni... kenapa bekas gula... ditulisnyer garam...???🀣

isteri : Biar semut tak tahu...
macam kat tepon Abang lar...
JUNAIDAH abang  tulis JUNAIDI...
biar saya tak tau kan...😑

suami : alamakkk...πŸƒπŸ»πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨

P/s jangan serious sangat.. no no stress πŸ˜†πŸ˜‚πŸ˜„πŸ˜‰

Sumber : whatsApp

Selasa, 25 Julai 2017

PUDING ROTI MABLE COKLAT NUTELLA .. emmmm dapnyaaa ❤😍

Assalamualaikum kekawan...
Semoga kita semua berada dlm rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..

Buat puding roti mable coklat nutella ni masa gi open house rumah adik ipar hari ahad tu.. tak kan nak datang berlenggang ajer kan.. jadi saya buat kan lah puding roti ni.. kebetulan roti ada lagi yg lagi sehari utk expired πŸ˜† elok dibuat kan kuih kan.. adik ipar kata sedap nanti boleh buat kan lagi ye.. πŸ˜™


Bahan2 nya cukup mudah kekawan .. dalam masa 15 minit siap .. tu yg boleh buat tu.. saya buat pukul 11am.. pastu masuk esbok.. dah keras puding tu.. boleh sangat lah kalau ada tetamu yg hendak datang berkunjung tu..

RESEPI PUDING ROTI MABLE NUTELLA.

Bahannya :-
* 4 keping roti
* 2 biji telur
* 1 cawan susu pekat manis
* 1 cawan susu cair
* 10grm agar-agar serbuk
* 3 cawan air
* 1 sudu besar majerin
* 1 cawan coklat nutella.

Caranya :-
1. Didihkan air 3 cawan tu. Kemudian masukkan agar-agar serbuk tu. 
2. Kemudian kisarkan /blend roti, susu cair, susu pekat dan telur sehingga sebati halus.
3. Lepas tu tuang dalam bekas yg kita masak agar-agar tadi.
4. Kacau mesra jgn berketul dan masukan majerin tadi. Kacau lagi.
4. Kemudian asing kan jadi dua bekas. Ketepikan satu bekas. Kemudian yg bekas lagi satu masukkan coklat nutella. Kacau sehingga mesra.
5. Lepas tu sendukan yg warna putih ke dalam bekas loyang, kemudian sendukan pula bahan coklat kedalam bekas tu. Buat sehingga habis.. kena buat cepat sebab puding ni lekas keras.
6. Kemudian masukkan dalam peti ais.. selama sejam.. mkn sewaktu sejuk tu.. emmm dapnya πŸ˜πŸ˜™πŸ˜˜

Isnin, 24 Julai 2017

Apa Dah Jadi Last Raya?😡 Open House Di Hospital DEMC 😟😭

 Assalamualaikum kekawan...
Semoga kita berada dalam rahmat Allah dan di kurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..
Pada hari sabtu 22.7.2017 bukan main banyak jemputan utk open house dan juga kenduri doa selamat utk menunaikan fardhu haji. Di taman saya ada 5 jemputan.. diluar pula ada 3 jemputan.. namun begitu satu pun saya tak dapat hadiri kerana demam + sakit perut + pening kepala yg amat sangat.. ptg tu saya gi gak klinik tapi tak jalan jugak.. penyudahnya saya menyerah diri di DEMC hospital apabila tak daya lagi utk bertahan. Dapat lah satu das dipunggung dan 1 botol drip air.. selesai semua tu hampir pukul 1.00pagi smpi dirumah pukul 1.30pagi.. ini pun sebab ward penuh.. kalau tidak dah tentu admit saya disitu..

Jadinya pada hari sabtu tu Nabil dan en suami memenuhi undangan ditaman perumahan saya.. suruh najeeha gi ikut tak mahu pulak dia.. 
Gambar diatas tu open house rumah kawan nabil sambil menyambut harijadinya.. beriye nabil memujuk saya suruh pergi.. saya kata mama tak larat sangat.. pergi lah dgn abah.. mujurlah abahnya nak pergi... suka lah dia.. dan alhamdulillah jumpa pulak abah dia dgn kawan satu taman perumahan dulu.. ada juga regu sembang.. 

Jadi hari ahad petang baru saya sihat seperti sediakala.. bolehlah beraya di rumah adik ipar saya.. itu pun sebelah taman sayaπŸ˜†πŸ˜…
Tak berani nak mkn macam2 wey.. takut kena lagi satu das di pungkuk bak hang.. saya rasa jadi mcm tu pd hari sabtu sebabnya jumaat tu ada open house divisyen lain di ofis saya.. ada 2 pulak tu sakan nou mkn.. tu yg esok menanggung sakit 😭😭

Si Najeeha ni suka benau menyendiri.. tengok tu.. elok jer dia main alat muzik dirumah adik ipar saya tu.. susah nak ambil gambar dia ni..
Kekawan last raya gi mana πŸ˜†πŸ˜‰ hari ini pun dah 30 syawal.. masih ada open house ke ditempat kekawan..☺πŸ˜†