JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 2 April 2019

SALAM ISRA' MI'RAJ ๐Ÿ’š

Assalamualaikum kekawan semua ๐Ÿ˜
Semoga kita semua berada dlm rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya ๐Ÿ˜˜❤️


InsyaAllah esok Kita akan menyambut Isra' Mi'raj ..


Rasulullah bertemu dgn Nabi Ibrahim pada langit ke 7. Nabi Ibrahim berkata kepada Rasulullah sollallahu 'alayhi wa sallam;"Ajarkan umatmu agar memperbanyakkan tanaman Syurga", lalu Rasulullah bertanya:"Apakah tanaman Syurga itu?", Baginda berkata:
 " ู„ุงุญูˆู„ ูˆู„ุง ู‚ูˆุฉ ุฅู„ุง ุจุงู„ู„ู‡"

Jom kita banyakkan tanaman syurga๐Ÿ’š๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜


12 ulasan:

  1. terima kasih perkongsian ni ye :)

    BalasPadam
  2. syukran...semoga kita sentiasa mengambil iktibar dari peristiwa besar ini..

    BalasPadam
  3. dulu2 masa sekolah agama time sekolah rendah bila israk mikraj msti ada mcm majlis lah...ada mengaji, n mcm2 lg lah... dh lupe dh

    BalasPadam
  4. walau ringkas tp perkongsiannya sangat hebat!Salam Isra' Mi'raj buat CH jugak..

    BalasPadam
  5. Salam Isra' Mi'raj jugak buat Yatie dan keluarga... petang tadi masa kuliah kat mesjid pun ustaz ceritakan 7 perkara yang diperlihatkan kepada Nabi SAW tentang isi syurga dan neraka...

    BalasPadam
  6. Asslamualaikum
    Salam isra' mi'raj 1440h. moga kita semua mendapat ibrah daripada peristiwa agung ini..amiinn

    BalasPadam
  7. Salam Isra' Mi'raj buat Yati juga...sama2 perbanyakkan tanaman syurga ... lama x singgah sini

    BalasPadam
  8. Insyaallah Ti...terima kasih atas peringatan....

    BalasPadam
  9. antara cerita yang tak pernah akan jemu2 kita dengar. banyak cerita pengajaran dan peringatan =)

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)