JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 3 Februari 2020

Kertas Kerja Bahasa Melayu... Nabilah Di AITAF 😍🀩

Assallamualaikum kekawan semua 😍😘
Semoga Kita semua berada dlm rahmat Allah SWT Dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya 😘😍❤️

Pada Hari jumaat petang Tu, dapat call dari kakak Nabilah, " Mama Hari Ahad ni kakak Ada buat gotong royong sambil buat kertas Kerja Bahasa Melayu" katanya dengan nada teruja🀩

"Ohh.. iya ke?.. buat elok2 ye " pesan saya 😊

Ya lah apa tak terujanya.. 5 Tahun tinggal Di madrasah menghafaz Al Quran, tiada kemana-mana melainkan pergi ke majlis tilawah  Al Quran..

Bersama guru pembimbing mereka.. ni group perempuan..


Ni program yang dirancang utk Hari Ahad. Objektif :

- Tugasan essei bagi subjek Bahasa Melayu berkaitan Sungai, pemuliharaan, kelestarian, isu pencemaran dan sebagainya.
- Aktiviti memupuk cakna dan prihatin trhdap kerja2   volunteer melibatkan kebersihan sungai.
- Lawatan ke pusat takungan air utama di kawasan laluan sungai selangor.
- Riadah kayak dgn kerjasama Persatuan Kanu Selangor
- BBQ

Semoga memberi impak baik kpd pljr2.



Ini bersiap sedia utk gotong royong membersihkan persekitaran.

Budak2 lelaki lah yg menanam pokok.

Perempuan tolong bersihkan ..

Aktiviti berkayak Pula pd ptg Tu..


Rajin budak2 lelaki ni membakar ayam.. tentu dah kelaparan.πŸ˜‹πŸ˜


Akhirnya acara penyampaian hadiah pada pemenang..
Terima Kasih banyak-banyak pada cikgu yg share gambar pada group wasap AITAF.. gembira Rasa hati ibu bapa😍😊

Mama doakan kalian semuanya berjaya dengan cemerlang didalam peperiksaan SPM kelakπŸ’ͺ😘😍

Simpan kenangan kakak Nabilah Di AITAF ni..😍

6 ulasan:

  1. Menariknya ada gathering camni kan :)

    BalasPadam
  2. seronok bila sesekali ada aktiviti luar, perlu perbanyakkan lagi aktiviti gini kan kak... supaya menambahkan kesedaran tentang bergotong- royong dan menjaga alam sekitar...
    best bila ada penyampaian hadiah dan buat bbq

    BalasPadam
  3. mak2 macam kita ni mmg harap sangat cikgu share gambar2 tuk aktiviti2 diaorg.. lepas juga rindu tengok gambar...

    BalasPadam
  4. Bagus aktiviti gini...pembelajaran melalui alam. Santai, tapi banyak manfaat dan lebih diingati.

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)