JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 17 Februari 2021

#ALLAH JAGA KITA #KITA JAGA KITA #KITA JAGA KELUARGA KITA πŸ’šπŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§

 Assallamualaikum kekawan semua 😍

Semoga kita semua berada dlm rahmat Allah SWT Dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya πŸ˜ŠπŸ’š





Pada Hari sabtu 16/1/2021 saya mendapat call dari sahabat saya.. lama dia tak call, terperanjat juga 😁

Yati, rumah ko kat SS U12 Kan..

Ye.. ko kat mana

Aku kat Klinik Azimah ni..

Buat apa kat situ .

Nak buat swab test Covid 19, saudara aku positive Covid 19 lah..

Aku baru smlm discaj hospital sg buloh.. positive Covid 19, Sama dgn Nabil anak Aku...

Oh iya ke😱 terkejut bunyi suaranya..

Aku sebenarnya dah dua kali buat swab test Covid 19 ini.. ramai juga ahli keluarga yg dijangkiti.. Kami buat mcm ni.. siapa yg positive , tinggal dirumah aku, siapa yg negative tinggal di rumah ayah aku Dan siapa yg kuarantin tinggal dirumah kakak Aku, Alhamdulillah rumah dekat2 ni..

Bagusnya ko buat mcm tu Nazri .. sekurang2 nya ko dah menjaga keluarga ko..

Ye, yati , Aku fikir kesihatan dan keselamatan keluarga aku, bukan takut mati sbb mati itu pasti, lagi pun dah jadi tanggungjawab Kita Kan.. nanti diperhitungkan diakhirat kelak bgmn Kita nak jawab dihadapan Allah SWT kelak..

 Jika semua rakyat Malaysia buat mcm ni, InshaAllah kita boleh menang. 

Ye lah, sahabat saya ini tak berkira pun tentang Wang ringgit, sanggup pergi ke Klinik swasta utk buat swab test Covid 19. Dia 5 beranak, dua kali buat swab test, maknanya dah RM 2,000.00 dia peruntukan utk kesihatan dan keselamatan keluarga nya.

Ini pun Selangor dah dilanjutkan PKP sehingga 4 Mac 2021, ye lah kes dah 1000+++ sehari sehingga menghampiri 100ribu, sungguh menakutkan..😱😱

Semoga Allah SWT dilindungi diri Kita semua 😍.



6 ulasan:

  1. Semoga Allah menjaga kita semua..

    BalasPadam
  2. Moga kita semua terhindar, aamiin

    BalasPadam
  3. Sian kawan Kak Yati tu. Moga dipermudahkan segala urusan.
    Perlukan kata2 semangat tu.

    BalasPadam
  4. Semoga kita semua dilindungi Allah :)

    BalasPadam
  5. semoga kita semua dijauhi wabak penyakit covid 19 nih., huhuhu

    BalasPadam
  6. semoga kita dilindungi Allah n selamat drpd bahaya wabak c19 ini

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)