JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Sabtu, 30 April 2016

ALZEIMER DAN CARA MENGATASINYA

ALZEIMER DAN CARA MENGATASI NYA

Aku adalah seorang yg sudah tua ,di usia seperti aku ini, pasti banyak menanggung sakit/penyakit, tapi yang paling menguatirkan aku adalah terkena penyakit Alzeimer (kehilangan ingatan), bukan saja tidak boleh mengatur/merawat diri, bahkan menyusahkan sanak keluarga. Suatu hari, anakku pulang kerumah, memberitahu aku bahwa teman dia seorang doktor, mengajarinya satu cara gerakan SENAMAN LIDAH, konon tidak cuma bisa mencegah Alzeimer, juga bisa menurunkan:

Berat badan, hypertansi, penyumbatan pembuluh barah otak, asthma, rabun jauh, telinga mendengung, infeksi tenggorokan, infeksi bahu, insomia (sulit tidur), dan lain2.

Anakku bilang bahwa gerakannya sangat mudah, cukup dengan setiap pagi setelah membasuh muka didepan cermin, JULURKAN LIDAH dan MENARIK KEMBALI sebanyak 10X,

Selanjutnya JULURKAN LIDAH, lalu digerakan ke kanan dan kiri sebanyak 10X cukup.

Sejak itu aku melakukan Senaman Lidah setiap hari, menurut yg diberitahu oleh anakku. Kami melakukannya terus menerus,

Juga memperbaiki cara gerakan Senaman Lidah dari pengalaman kami, latihan bertahan lebih dari setahun, dan membuahkan hasil, tidak hanya Otak menjadi lebih jernih dan segar, rabun jauh, kepala pusing, masalah penghazaman, mudah penat dan lain2 yang selama ini ku derita, semuanya menjadi lebih ringan penderitaannya, badan menjadi lebih rajin dan lincah.

catatan redaksi :

Senaman Lidah mencegah penyakit Alzeimer ada dasarnya,

Dari penelitian Ilmu Kedoktoran, saraf lidah berhubungan dengan Otak Besar, saat badan kita menjadi tua dan lemah, tanda2 yg muncul terlebih dahulu adalah lidah menjadi kaku dan kadang2 lidah suka tergigit sendiri.

Maka, sering lah kita menggerakkan lidah dengan Senaman Lidah, akan menstimulasikan (memberi kejutan positive) Otak Besar kita, mencegah Otak kita mengecil, dan mencapai tujuan kita menyehatkan tubuh kita.

Kami harapkan kepada semua teman2 kami yg sudah usia lanjut sudi kiranya dengan amalan yg mudah pd setiap hari melakukannya.

Senam Lidah  ketepatan hasilnya 95% - 100%

Alangkah bahagianya kita dapat berkongsi dgn banyak kenalan kita.

"Mungkin Ada Yg Memerlukannya"

SEMOGA BERMANFAAT

Sumber : WhatsApp

5 ulasan:

 1. PERKONGSIAN YG SGT BERMENAFAAT...TIBA2 HLG INGATAN TENTU SGT MENYUSAHKAN MRK SEKITAR KITA...MOGA DIJAUHI ALLAH PENYAKIT2 YG XDIINGINI.

  BalasPadam
 2. Terima kasih Yati info yang sangat baik dan berguna. Kak zai nak sampaikan pada kakak untuk mengamalkanya.

  BalasPadam
 3. Terima kasih Yati info yang sangat baik dan berguna. Kak zai nak sampaikan pada kakak untuk mengamalkanya.

  BalasPadam
 4. TQ CH..... dan dan ni jugak buat tau! Bukan depan cermin tapi depan laptop ni ha hihi

  BalasPadam
 5. Terima kasih atas info yang sangat berguna ini....bolih dibuat bekalan dan amalan nanti...maklum usia pun makin menginjak...

  BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)