Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 17 April 2017

KITA DI GRED YG MANA 😟

*5 gred solat*πŸ•ŒπŸ•ŒπŸ•ŒπŸ’š

😩 *Gred E* πŸ•Œ
Bila azan, buat tidak tahu,  tengah memasak terus memasak, tengah berfb terus berfb, sedang tengok TV, terus tengok tv dan seumpamanya

πŸ˜” *Gred D* πŸ•Œ
Bila azan berkumandang, dia perlahankan tv, perlahankan radio, tetapi tetap meneruskan aktiviti, tidak bersedia untuk solat.

😌 *Gred C* πŸ•Œ
Bila azan berkumandang, terus mengambil wuduk dan solat.

😊 *Gred B*
Bila azan, terus berwudhu' dan Menuju ke masjid mahupun surau.πŸ•Œ

πŸ˜„ *Gred A*
Bila azan, sudah berada di masjid dlm keadaan berwudhu', dan bersedia untuk solat.πŸ•Œ

Apakah gred solat Kita❓
Kalau exam kita nak gred A sokmo..

Solat macam mana? Ingatlah.! solat adalah perkara no. 1 yang akan ditanya oleh Allah swt di hari perhitungan nanti bknnya result exam !
Solat terjaga πŸ’―insyaAllah benda lain pun πŸ‘✅✅ Sama2lah kta balance kan hal dunia & hal akhirat...

Jom muhasabah😌⏰⌚
BACALAH KEJAP..
TAK DOSA PUN..
DAPAT PAHALA FREE LAGI :)πŸ’šπŸ€✅

*7 kalimat yg harus di biasakan..*
πŸ€1. *_Bismillahirrahmannirrahim_*-Setiap hendak melakukan sesuatu.
πŸ’š2. *_Alhamdulilah_*-Setiap habis melakukan sesuatu.
πŸ€3. *_Astargfirullah_*-Jika melakukan sesuatu yang buruk.
πŸ’š4. *_InsyaAllah_*-Jika ingin melakukan sesuatu pada masa yg akan datang.
πŸ€5. *_Laa hawla walaaquwwata illaah billaah_*-Bila tidak dapat melakukan sesuatu yg agak berat/melihat hal yg buruk.
 πŸ’š6. *_Innalillahi wainna ilaihi rojiun_*-Jika melihat/menghadapi musibah atau menerima khabar kematian.
πŸ€7. *_Lailaha illallah_*-Bacalah siang dan malam sebanyak-banyaknya.

*Ada 2 pilihan utk anda :*
πŸ‘‰1. Biarkn sja text ini tanpa bermanfaat untuk orang lain.
πŸ‘‰2. Anda sebarkan kepada semua kenalan anda.

 πŸƒRasulullah bersabda, *_"Barangsiapa yang menyampaikan 1 ilmu sja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupn yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.._*πŸƒ

*_Amiiin ya rabbal alamin_*
Semoga bermanfaat.
Amiinnn.....✅
πŸ•ŒπŸ€πŸ•ŒπŸ€πŸ•ŒπŸ€πŸ•ŒπŸ€πŸ•Œ
Sumber : whatsApps

12 ulasan:

  1. Tentang gred solat tu malu sendiri bila baca info yatie ni.Mudah2an ibadah kita menjadi lebih baik dari semalam.

    BalasPadam
  2. gred solat tu huhuhu kadang D kadang C.... bila lah nk A

    BalasPadam
  3. thanks atas peringatan Yati..sebagai manusia kadang2 kita terleka..

    BalasPadam
  4. Kita sentiasalah berazam untuk melakukan ke arah grade yang lebih baik.

    BalasPadam
  5. Terima kasih untuk perkongsian ini. Kita sentiasa berusaha untuk menjadi yang lebih baik jikapun tidak dapat mencapai tahap terbaik...

    BalasPadam
  6. Aduh Ti....terasa ai tau!! Rasa nak sembamkan je muka ni kat bantal. Ni lah manusia, insaf sekejap lepas tu lupa...
    Allahu akbar!

    BalasPadam
  7. Kita ni kalo boss panggil terus dtg tk tangguh2 kan, depan boss nk angkat muka pun takut...jadi siapa yg kita besarkan sebenarnya..?

    BalasPadam
  8. Itulah CH bagai dikata, kadang-kadang D, kadang-kadang C. Itu pun kalau kena tegur HD, meningkatlah ke gred C tu. A dan B pun tak pernah lagi kot tapi kalau E tu, pernah juga tergelongsor!

    Betul-betul tak malu pada Allahkan kalau gaya gini. Kalau dengan manusia, buat leka rasa malu sangat tapi dengan Allah ni, memang takda sifat malu! Terbalik dah pulak!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)