Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Ahad, 9 April 2017

RESEPI SOTONG KENTANG GORENG RANGUP SEDAP๐Ÿ˜Š❤

Salam petang yang ceria :)
Ehhh macam best jer kak ton.. kentang lagi.. jom kita viral๐Ÿ˜†
Ni skodeng kat FB.. tengok gandingan menarik jer kentang dan sotong tu.. anak2 tentu suka.. ๐Ÿ˜Š

Resepi Sotong Kentang Goreng

BAHAN-BAHAN

Sotong basah 1/2 kilogram
Kentang 5 biji
3 sudu tepung Bistari
3 Sudu Tepung Beras
1 biji telur

CARA-CARA

1. Kentang potong panjang-panjang. Kemudian sumbat padat-padat dalam sotong.

2. Tepung Bistari campur dengan tepung beras dan telur sebiji. Bancuh seperti nak buat cekodok. Jangan pekat dan jangan pula cair.

3. Celup-celup sotong satu persatu dan goreng dengan api kecil. Dah siap goreng, makan dan confirm sedap!

GAMBAR - Roszieyana
RESEPI ASAL - Khairil Bariah

12 ulasan:

  1. assalamualaikum ...sedap juga kalau buat mcm ni...:)
    ** Mama Maszull

    BalasPadam
  2. wahhh..sedapnya ni. resepi baru ni.. bole cuba nanti

    BalasPadam
  3. Wowww, lain kali boleh cuba, ptg ni baru buat sotong masak sambal

    BalasPadam
  4. siap goreng nnt,jgn lupa kongsi dlm group..

    BalasPadam
  5. boleh try ni kakak...syawal yafiq suke makan sotong goreng tepung ni...

    BalasPadam
  6. sedapnya kak... rasanya mcm dh penah nmpak dulu kt grup msk apa hari ni? tak silap dana tp tak terbuat2 ehehhhe...

    BalasPadam
  7. Ha'ahlah, nampak macam sedap aje, CH! Ni resepi asal KB ke? Sejak bila KB pandai bermain dengan kentang nih? Hahaha!

    Nanti kalau ada terbeli sotong, nak jugalah buat,CH. Apa-apa dengan kentang, haruslah dicuba. Kata minah kentangkan!

    BalasPadam
  8. Mcm menarik jugak menu ni Ti. Best gak ni kalau cuba.

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)