Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 27 Februari 2013

WW : Aktiviti Nabil tunggu kakak dua orang tamat sekolah :D












Mama yg amatur hahahhaha....

p/s saya masih kecewa dgn sikap sesetengah ibubapa yg hanya menunggu anak di seberang jalan tanpa menjemput mereka dan mengharapkan anak2 nya boleh melintas sendiri. Semalam, nasib baik sempat saya menarik tangan seorang budak yg hendak terus meluru kepada bapanya yg menunggu di seberang, pada masa tu ada kereta lalu, tak salah kereta tu pun sebab belum merah lagi.. saya pesan pada budak tu tunggu lampu hijau pada perjalan kaki baru boleh melintas, itu pun perlu berhati-hati lagi takut kenderaan tak berhenti lagi :(
Ceritanya seperti disini saya masih trauma

15 ulasan:

  1. taklah bosan menunggu kan nabil...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak bosan Nur sebab banyak mainan disitu, pilih jer hehehe

      Padam
  2. Balasan
    1. Mama main dam ular dgn Nabil jer... Nabil nak tangga jer, mama amik ular ye huhuhu

      Padam
  3. Puas Nabil main2 sementara tunggu kakak..hehe.:)

    BalasPadam
  4. seronok dapat main eh.. badan sihat.. takder kawan mainker????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua kawan abang2 yg dah besar... so tak de lah kawan Zila :D

      Padam
  5. emak bapa kena peka dengan anak melintas yee...berpesan2 dan pegang tngn melintas..takut kejadian yg tak diingini berlaku..biar kita beringat2 dulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Sal... ibubapa perlu bertanggungjawab, anak2 disekolah rendah, akal mereka belum panjang lagi kan ....

      Padam
  6. kalau di sini, anak-anak seusia Irfan diwajibkan ambil test keselamatan jalanraya. Mmg mereka sangat concern dgn keselamatan anak-anak.
    Parent juga kena jemput anak-anak kat depan kelas sbg langkah keselamatan. Selagi parent tak datang jemput, selagi itu la anak-anak tak boleh balik.
    Ambou, bukan main seronok lagi nabil dapat main mcm2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus macam tu kan Nur... tapi tu lah sikap bangsa kita yg suka ambil mudah keselamatan anakkan...

      Itulah aktiviti dia Nur... 1/2 jam menunggu kakak dia keluar.. apa yg ada dia main.. tapi boring juga main sorang2 :D

      Padam
  7. wah Nabil best nye main2 kan..
    sama pulak dngn nama anak akak Nabil jugak Yatie heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehhe sama ye.. nama anak Kak Noor...

      Bagi dia seronok kak noor... boring gak tunggu kakak dia keluar sekolah tu :)

      Padam
  8. kesian nabil men sorang2....

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)