Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Sabtu, 16 Februari 2013

Tercapai hajat di hati....

Sudah lama kakak dua org tu nak meja tulis bersama dgn rak buku. Masa dpt bantuan persekolahan, dah janji akan beli guna duit tu, jika kurang mama tambah... so pagi tadi pergi lah kedai perabot di depan rumah.. Naza Perabot.. jadi ini yg berkenan oleh kakak dua org.. puas mama menawar harga.. kata budak tu ni harga promosi kak... jika tidak harganya rm220.00.. promosi rm180.00... memang dah survey harga semuanya rm200.00 keatas.. ye tak ye confirmkan membelinya..

Petang pukul 3.00 seperti yang dijanjikan, sampailah barangan tersebut di rumah.. suka hati kakak dua org tu..sebelum tu dah sibuk mengemas bilik, mana nak letak rak tersebut... jadi kena tukar posisi katil dia org..
kakak nabilah possing dulu depan rak dan meja tulis tu.. gembira sungguh rasa dihati :)
Gambar Disney ni pilihan hati kakak Najeeha.. dia kata sama dgn tempat
pensil yg mak long berikan... tu hari mak long pergi bercuti ke Disneyland satu keluarga..

Kakak Nabilah pilih Princess.. dah memang kesukaan nabilah tu. Semua ada gambar princess.. tengok dah siap susun semua buku-buku mereka tu.. punya lah teruja dapat apa yg dihajatkan ;-)
Hahaha budak seorang ni tumpang possing jer.. puas pujuk mama beli meja upin ipin ... tunggu dulu ye Nabil mama kumpul duit :D
.





28 ulasan:

  1. pasti pas ni kakak berdua tu bertambah rajin belajar... cian nabil kena tunggu pulak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. nasib baik Nabil kata... Nabil tak leash sbb dia takut tido bilik sendiri kak rose..nak tido dgn mama jugak ;-)

      Padam
  2. Comeyyy....sesuai sgt utk anak2. Moga lepas ni mereka lebih bersemangat utk belajar :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap begitulah LL sebelum ini akak ajar dia org guna meja jepun,senang akak pantau sekali dua org buat homework.. lepas ni suruh buat dulu nanti akak semak ;-)

      Padam
  3. Seronoknya kakak2 dpt meja baru. Aunty tumpang gembira. Meja baru, semangat pun mesti baru. Semoga kakak2 semakin rajin belajar.. :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semangat berkobar-kobar tu zefa, tgh teruja ;-)

      Padam
  4. cantik nya meja study baru... lagi semangat la mereka nak siapkan homework lepas ni, saya tgk pun dah rasa excited :)

    BalasPadam
  5. Motivasi untuk belajar dan mengemas buku..tahniah pd anak2nya yang dpt kemudahan meja study hadiah drp ibubapa yg prihatin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Sal satu motivasi utk mereka rajin buat homework ;-)

      Padam
  6. ni nak minta duit bantuan RM200 baru cukup

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe SR, kalau boleh nak sponsor meja belajar pulak ;-)

      Padam
  7. takder warna pinkker?? alah bestnyer ... suka gak akak tengok ... ni atikah belum de rgak lagi.. teringin nak beli tapi ayah diaorang kata tak payah dulu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de warna pink la zila. Kalau ada kakak dua org dah ambil tu ;-)

      Padam
  8. Anak-anak kakak pun guna meja macam ini juga sejak dari tahun satu sampai tahun 6. Masuk tingaktan satu dah duduk asrama. Budak perempuan boleh tahan pakai. Anak sulung kakak sekarang dah 17 tahun bermakna meja dah 10 tahun masih ok lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagusnya anak akak, pandai jaga barangnya, harap kakak dua org ni begitu ;-)

      Padam
  9. Assalamualaikum..wahhh tercapai sudah hajat dihati yaaaa....Blueeee lagi..Semoga mereka berdua makin bersemangat untuk mengulangkaji pelajaran...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Sue.. smgt kakak berdua tu nak study ;-)

      Padam
  10. senangkan ada meja belajar sendiri....
    anak lelaki janji boleh saja...cantiklah kaler yang dipilih......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah lama di idamkan Nur, Moga smgt belajar semakin menggunung :D

      Padam
  11. warna rak dan meja tuh sungguh striking...pasti menarik minat kanak2 utk belajar di situ kan...;)

    BalasPadam
  12. mesti suka apa yang di hajati dah dapat.....moga lebih rajin belajarnya ye.....

    BalasPadam
  13. Budak2 mesti lagi semangat nak belajar dah ada rak buku yg comel..hehe.. cantik! nampak ceria je.. tunggu giliran Nabil plak ye..:)

    BalasPadam
  14. Cantiknya... mesti makin rajin mengulangkaji pelajaran kan? :D

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)