Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 1 Mac 2016

5 THINGS I HATE MOST

 Salam petang yg ceria kekawan.. :)

Syaratnya banner diatas perlu ada dalam entri kekawan..
Lepas tu kena buat yg kat bawa tu pulak..

Saya pun kena tag oleh Nieyl.. ini kali kedua saya layan tag mengetag ni.. macam kak zakie kata .. ini bukanlah perkara benci membenci sangat tapi lebih pada tak suka ajer.. pastu campur geram .. jadi lah benci ye dok kekawan ~__^

1. Bila berjanji tidak ditepati - Kalau ada perkara mustahak sekali pun bagi tahulah tak dapat datang atau tak dapat nak jumpa tu awal-awal.. atleast kita bolehlah set time untuk diri kita dan keluarga kitakan..

2. Suka-Suka je parking - ini pun lagi satu saya geram.. bukan lah tak boleh parking dekat rumah saya tu.. tapi kalau dah tahu menghalang kereta orang nak keluar atau masuk, cepat2 lah alihkan ketempat lain.. terpaksalah pulak kita nak pergi picit lonceng bagi tahu kita nak keluar huhuhu.. (menci sangat hendaknya kalau masa nak hantar anak gi tuisyen). 
Kat tempat parking awam ada jugakan.. masuk parking tu ikut suka dia jer.. tak ingat orang lain nak parking juga.. elok jer herot berot.. elok ada dua tempat parking kosong.. sudah tiga kotak tu dia punya kereta jer.. mengalahkan lori yg diparking nya.. *__*

3. Suka potong barisan - ini saya kena terpaksa cakap depan-depan "Sila beratur ye , saya pun beratur jugak ni" dengan senyuman saya yang paling manis dalam dunia hahaha .. ambil sedas ~__^

4. Letak tuala mandi merata-rata - ini saya geram dengan anak saya Nabil hahahaha.. suka-suka lepas mandi letak jer atas katil ke.. kusyen ke.. tak ke hangin satu badan emaknya ni hahaha.. kekadang saya sumbat terus dalam bakul baju nak basuh tu.. kekadang lain2 barang pun ye jugak T__T

5. Bagi kerja last minute - ini pun tersangatlah geram.. mesyuarat ni hari khamis ye.. bagi kat kita hari isnin suruh buat paperwork.. indak bonci bonar den ni hahaha.. (kan dah keluar bahasa minang den hihihi)

Redha lah ye kekawan saya tag.. dah syarat kena macam tu.. 

1. Eye Nee  (boleh ye gengs)

2. Norhidana (boleh kan mama ayyan ~_^ kenyit mata sikit)

3. Baby-pose (nak tahu juga BP ni menci apa hahaha.. boleh kan .. ^__^ senyum sikit)

4.Cik Itah - ( Cik Itah ni benci apa ye .. cuba buat entri sikit hehehe)

5. mummydearie (Kak Ton ni mesti banyak yg benci kan.. rasanya kalau 5 ni tak cukup.. nak buat dopuluh pun tak pe kak ton *__* )

Dengan ucapan..

** Meriah lah tag mengetag semasa blogger untuk blogger** 
hihihih T__T








21 ulasan:

  1. oooowh yang bagi kerja last minute tu memang bengkek sungguh rasa ehehe.. urut dada sabar jelah kan..

    BalasPadam
  2. alamak..sy kena tag la hoho. ok..otw ya sis hihi. kena fikir dulu ni apa yg sy tak suka aka benci :)

    BalasPadam
  3. Maap T yer...bukan tak sporting..Aku tak selesa nak TAG org lain tu...jd kiranya aku tarik diri dari buat...hahahah...Ya Ampun kan den yorrr....nnt aku blanja ko sate minang..sebagai ganti buat N3 ni...

    BalasPadam
  4. heheheheh dana tak tau nk tag sapa nih nnti kak... insyallah esok ye dana buat....

    BalasPadam
  5. Oh, CH! Ni yang nak sambung menari dalam filem Hindustan ni!

    Why me? Why me? CH kan tau kita ni kalau menulis entri tak reti guna tanda fullstop tu. Orang minta 5, kita bagi 5 x 5 sebab nanti. Hahaha!

    InsyaAllah, kalau teringat nanti kita buat. Tapi nak mengarang kena tenang-tenang dulu. Hahaha!

    BalasPadam
  6. best kannnn ;) sikit sebanyak kiter kenal kwn kiter.

    BalasPadam
  7. saya pulak benci orang x punctual...huhu...

    BalasPadam
  8. suka potong barisan tu yg paling tak suka. penat2 kita beratur..sedap2 jer dia potong.kena kat ky akak sound depan2..

    BalasPadam
  9. salam sis..da buat da ya :)

    link : http://ramaramapendek.blogspot.my/2016/03/5-things-i-hate-most.html

    BalasPadam
  10. walau benci terpaksa hadapi juga kan yati...

    BalasPadam
  11. hehehe.. tuala kalau letak atas kusyen or tilam, nanti bau masam.. tak best.. I don't like

    BalasPadam
  12. jangan tag kaknoor tau sbb kaknoor tak reti hahahaa
    alhamdulillahhh yatie, buat kepap je pandai maktok ni hahaaaa

    BalasPadam
  13. Akak ni kakzakie tag pun tak dpt nk bagi jwpn lagi yatie...tak ingat apa yg akak benci maklumlah surirumah.Part tuala tu akak pun hadapi masalah yg sama yatie ,bukan yg kecil je yg besar pun sama.

    BalasPadam
  14. benci bila orang lain ..buat orang yang kita sayang menangis

    BalasPadam
  15. Okey CH! Kita dah buat :-

    http://mummydearie.blogspot.my/2016/03/10-things-i-hate-most.html

    Nak bagi markah ke apa ni? Hahaha...

    BalasPadam
  16. ape yg akak bendi ni saya pon benci gak...orang pompuan kan mesti ada je yg sama...hahaha

    BalasPadam
  17. Kita dah kena tag.. nanti kita cuba fikir2 apa nak buat.. tapi nak tag orang lain tu.. eemm.. kalau tak tag orang lain boleh tak.. ;)

    BalasPadam
  18. Suka-suka je parking:
    Sekarang takde dah yang parking depan rumah saya, itupun lepas saya suarakan dalam FB. Adalah yang menyampaikan tu. Saya biarkan je sebab pada saya semua dah ada ruang parking sendiri jadi sila parking di tempat masing2.

    Letak tuala mandi merata-rata:
    hehehe.. ni anak kedua saya.. suka nau dengar kita bebel kat dia.. ;)

    BalasPadam
  19. Mak dah kena tag ngan Kak Ton tau....nyampah!!! Ni hang punya pasallah ni CH hihi....

    Kekadang lupa apa yg kita benci tp bila org highlight yg dia benci, kebetulan benda tu pun jadi kebencian kita juga...nampaknya bsnyak bendalah yg kita benci kalau cenggitu hihi...

    BalasPadam
  20. CH Tag saya tu kan, malam-malam duk scrol, betul saya pun tak suka letak tuala merata, naik tahi lalat jadinya. InshaAllah saya buat nanti. Terima kasih my dear CH :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)