Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 24 Julai 2017

Apa Dah Jadi Last Raya?😡 Open House Di Hospital DEMC 😟😭

 Assalamualaikum kekawan...
Semoga kita berada dalam rahmat Allah dan di kurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..
Pada hari sabtu 22.7.2017 bukan main banyak jemputan utk open house dan juga kenduri doa selamat utk menunaikan fardhu haji. Di taman saya ada 5 jemputan.. diluar pula ada 3 jemputan.. namun begitu satu pun saya tak dapat hadiri kerana demam + sakit perut + pening kepala yg amat sangat.. ptg tu saya gi gak klinik tapi tak jalan jugak.. penyudahnya saya menyerah diri di DEMC hospital apabila tak daya lagi utk bertahan. Dapat lah satu das dipunggung dan 1 botol drip air.. selesai semua tu hampir pukul 1.00pagi smpi dirumah pukul 1.30pagi.. ini pun sebab ward penuh.. kalau tidak dah tentu admit saya disitu..

Jadinya pada hari sabtu tu Nabil dan en suami memenuhi undangan ditaman perumahan saya.. suruh najeeha gi ikut tak mahu pulak dia.. 
Gambar diatas tu open house rumah kawan nabil sambil menyambut harijadinya.. beriye nabil memujuk saya suruh pergi.. saya kata mama tak larat sangat.. pergi lah dgn abah.. mujurlah abahnya nak pergi... suka lah dia.. dan alhamdulillah jumpa pulak abah dia dgn kawan satu taman perumahan dulu.. ada juga regu sembang.. 

Jadi hari ahad petang baru saya sihat seperti sediakala.. bolehlah beraya di rumah adik ipar saya.. itu pun sebelah taman sayaπŸ˜†πŸ˜…
Tak berani nak mkn macam2 wey.. takut kena lagi satu das di pungkuk bak hang.. saya rasa jadi mcm tu pd hari sabtu sebabnya jumaat tu ada open house divisyen lain di ofis saya.. ada 2 pulak tu sakan nou mkn.. tu yg esok menanggung sakit 😭😭

Si Najeeha ni suka benau menyendiri.. tengok tu.. elok jer dia main alat muzik dirumah adik ipar saya tu.. susah nak ambil gambar dia ni..
Kekawan last raya gi mana πŸ˜†πŸ˜‰ hari ini pun dah 30 syawal.. masih ada open house ke ditempat kekawan..☺πŸ˜†

18 ulasan:

  1. dugaan di hujung syawal ye..nasibaik abah nabil nk temakan ye..yela sbb kebiasaan kaum bapa ni kala isteri tk ikut mmg payah la nk pegi dgn anak je

    BalasPadam
  2. tak g kemana2 CH, rehat jer kt umah, penat balik dr urusan rasmi kuar daerah x hilang2 lg..

    Hari ni keja daa

    BalasPadam
  3. Cian nya yatie tak sehat diwaktu2 banyak jemputan....yalah dah nk sakit kan nak buat macamana.Harap kesihatan yatie bertambag baik baik ya....rajin2 makan ubat dan berpantang makan.

    BalasPadam
  4. terlebih mkn dpt satu das di pungkuk ye kak... nsb lah tak beraya kt DEMC, klu tak naya lah....

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum Selamat pagi

    Salam isnin dari ibu. Raya dah habis

    Anak anak memang lain kan sis. Ada yang kuat bercakap. Habis riuh dengar celoteh dia satu rumah dari depans ampai dapur

    Ada pula anak anak yang senyap je suka menyendiri

    Kita jadi ibu bapa yang kena pandai jaga anak anak

    BalasPadam
  6. ciannya Yatie. semoga sihat hendaknya

    BalasPadam
  7. PC bila ada undangan terpaksa buat-buat tak nampak menu yang lazat lazat tu kak...kadang nak kawal nafsu...minta en suami ambilkan makanan sikit je..PC ambil air,buah-buahan..sebab PC kalah dengan dessert..pantang nampak..huii...
    Moga akk terus sihat ya..

    BalasPadam
  8. wah! dapat dah ubat hari raya, sedas di punggung... Alhamdulillah tak berhariraya di DEMC tu! lepas ni kena lebih beringat kot...kalau g open house sllu kak rose amik lebih buah2 n yg tak pedas2 jer, takut gak kalau kena cam Yatie ni.

    BalasPadam
  9. HARI NI DH LAS RAYA YA..MOGA TMBH SHT STLH DIBERI SUNTIKN

    BalasPadam
  10. Lagipun skrg cuaca panas sangat Yatie. bila ada open house makanan yang di hidangkan pelbagai rasa dan ragam... pedas, manis, lemak dan macam2lah. Kita pulak main 'bedal' je... pastu top-up plak dengan air batu... hah cukup lengkaplah utk mengundang 'miss/mr sakit' hehehhe.

    BalasPadam
  11. dugaan dihujung syawal ye kak yati, alhamdulillah dah sembuh. ialah raya2 ni macam2 makanan yang masuk dah bergaduh dalam perut memasingkan, itu yang pening kepala nak muntah semua ada, samalah juga saya ni pun.

    semalam cuma ke rumah kakak je saya ni sebab dia buat open house, dapatlah makan lemang rendang, entah bila dapat makan lemang lagi tahun depan pulak agaknya

    BalasPadam
  12. Kadang takut juga nak makan macam2 bila dah terlalu banyak sangat jemputan.. paling takut sakit perut. Alhamdulillah kak dah beransur sembuh.. tahun ni atie tak jalan sangat.. jadi makan pun kurang..hehe

    BalasPadam
  13. Mudah2an dah sihat seperti sediakala.

    BalasPadam
  14. Tule, den dah agak mesti perut tu meragam dah masuk mcm2, sakan rayanya, kena beringat lain Kali, perut kito ni bukan perut org mudo laie..

    BalasPadam
  15. Sikit hari lagi dah tak de dah sambutan hari jadi kengkawan Nabil tu Ti. Tak maunya dah diaorang nak bersambut sambut mcm tu...Bagi chance jelah Nabil kali ni. Nasiblah mau cik abe mu teman Nabil Ti...

    Makan apa hang Ti sampai kena sedas di punggung tu? Dah tiap tiap minggu perut hang kena lanyak Ti, tewas akhirnya hihi....

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)