Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 20 Julai 2017

SYAWAL KAN SEBULAN πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜πŸ˜™

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita berada dlm rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..

Jom lah random gambar raya lagi.. syawalkan sebulan hihihiπŸ˜†πŸ˜

Hari Jumaat 14.7.2017.. majlis hari raya divisyen saya. Tema adalah negero Johor.. kena lah baju raya sedondon biru merah.. dgn menu mengikut hidangan negeri Johor.. maka jadilah menu kacang pool haji johor baharu. mee bandung muor.. lontong kluang, satay batu pahat.. macam kuih muih dari Johor juga.. tak sempat nak ambil gambar semua tu.. dah tuan rumah sibuk melayan tetamu dan menjaga hidangan juga.. utk ditambah...
Penat sampai ke petang weyyy..

Hari sabtu.. jalan raya lagi.. ke open house kawan sekolah yg skrg bergelar usahawan ternakan jaya.. menu istimewa apa lagi.. kambing bakar lah πŸ˜„

Yang baju ungu tu lah tuan rumah.. Fatonah si usahawan yg berjaya.. sempat jumpa shidah aje disitu.. lepas ni nak ke utara.. konon nak singgah satu rumah lagi di Kuala Kubu Baharu tapi tak sempat.. terus menuju ke Ipoh.

Ke Ipoh ni open house rumah boss en suami .. yg tudung fefel tu isteri nya yg sangat peramah.. idok lah teman malu weyyy.. 
Cantik sungguh rumah kayu perak tu kan.. berkenan teman tengok.. takat tengok jer lah yong..

Lemang nya ada jagung.. perghhh sedap sungguh.. makan pulak dgn rendang tok.. yg nabil pulak dah terjah char kuey teow.. mmg kesukaan dia lah kan. 

Pastu rumahnya dekat pulak dengan thema park MAPS ni.. dah beroperasi separuh.. keseluruhannya mungkin hujung tahun nanti. Singgah bergambar lah dulu ye nabil.. cuti sekolah nanti kita terjah yeπŸ˜‚πŸ˜†

Hari Ahad .. pagi kami dah pergi rumah kawan en suami yg temanya sarapan raya hihi.. sukalah saya tak payah nak buat sarapan kan.. tak sempat 0ulak nak ambil gambar sebab sibuk sarapan katanya.. di mulakan dgn nasi lemak.. pastu jumpa pulak lempeng.. pastu sambung dgn lontong pulak.. kenyang kami anak beranak..πŸ˜†πŸ˜Š Alhamdulillah..

Lepas tu terus pulak menuju ke Kuang sambutan hari raya Sek. Rendah Kuang bertempat di rumah Datin Norasyikin ni.. seronok dpt jumpa kekawan sekolah rendah ni dan satu kampung kan.. mengimbau zaman kecik masa sekolah.. riuh rendah dgn gelak tawa.. itu pun saya tak dpt jumpa ramai lagi.. pukul 3pm dah balik sebab nak hantar anak2 balik asrama pulak. Ramai lagi kawan2 yg dtg.. majlis berakhir 6pm.

Dah rumah datin2 ni.. mesti ada pool kan.. apa lagi nabil dan anak2 kwn lain pun sakan bermandi manda.. yg datin syikin ni sporting sungguh... biar dorang mandi.. kita boleh sembang2.. dan berkaraoke katanya.. saya mana reti menyanyi.. tengok jer lah.. bagi support pd yg suka menyanyi ni..


Datuk dan Datin juga berduet berkaraoke.. nyanyi lagu selamat hari raya.. sporting mereka berdua ni.. yg datuk ni sebaya kakak saya.. datin syikin sebaya saya.. kawan2 sama sekolah rendah jugak.. jodoh tidak jauh.. kata orang tu.. πŸ˜πŸ˜™

Tu lah cerita minggu sudah raya saya.. gantung periuk kuali kan.. minggu ni pun dah byk jemputan jugak.. tambahan minggu last syawal kan.. hihi.πŸ˜†πŸ˜…



19 ulasan:

  1. wahhh..meriah berhari raya sambil reunion..baru tau ada theme park MAPS kt Ipoh...boleh terjah bila blk kpg..

    BalasPadam
  2. mmg meriah la ..kl raya sebulan..wah ada pool ..bdk2 suka la...hah kalo aka pegi MAPS nanti update ye...saya menang contest tk dpt2 lg tiketnya dh setahun

    BalasPadam
  3. meriahnye kak...betul tu kak...raye kan sebulan...so gambar2 yg ade patut abadikan dlm blog...kenangan tuh...

    sy suke tema johor tu...jdt sungguh tu heheheeheh....

    lemang jagung penah nampak org jual tapi tak beli....takut pelik..dah le budak2 ni kat umah ni tak suke jagung...tapi bile tgk pic akak rase patut cuba jugak nieh....

    BalasPadam
  4. Syawal dah kepenghujungnya, ujung minggu ni ke mana pula CH?

    BalasPadam
  5. Wah jadual raya padat tiap minggu ya yatie...Alhamdulillah rezeki kan.Nampak nya yatie gantung periuk lah ya boleh bila cuti.

    BalasPadam
  6. Salam ziarah kak yatie...

    Wah sakan beraya ye...alhamdulillah rezeki kan jgn ditolak hikhik..

    Bestnya rumah kayu tu, cantik...rumah datin tu pun best, ada pool...

    BalasPadam
  7. Syawal ada 4 hari lagi.
    Bolehlah beraya sakan lagi yati.
    Kalau di JDT ni raya tak cukup sebulan.

    BalasPadam
  8. Selagi tak habis Raya, memang memenuhi undangan open house aje. Jimat tenaga tak payah masak. Hehehe

    BalasPadam
  9. wahhh memang beraya sungguh gayanya nih...meriah!

    syawal dah ke penghujung..tapi rindu Ramadhan!

    BalasPadam
  10. wahhh kak yati meriah tu raya, seronok dapat jumpa kawan2 lama ni kan

    BalasPadam
  11. Meriahnya! First time PH tengok lemang yang ada jagung. Boleh imagine kesedapanya.

    BalasPadam
  12. Wah raya tak habis lagi kan kak... meriah dan budak2 nampak happy je....

    BalasPadam
  13. Meriahnya... sungguh lah raya sebulan kan...

    BalasPadam
  14. Ohhh...yg tema Johor tu hang punya ofis ke...ingat kan kaum kerabat hang. Hidup Johor! Yelah kan Ti musim Raya cenggini mmg kerja gantung periuk jerlah. Hihi...syok wooo.... Den tak de jemputan Open House pun. Makan kedai sudahlah hihi...

    Sekolah rendah punya zaman pun hang join jugak ye Ti. Sportinglah cik abe hang Ti... Maunya tak, kang ada pulak yg tido luo kang hihi

    BalasPadam
  15. Seronoknya ada pool...hihi...dah lama tak swimming

    BalasPadam
  16. wahhh...ini betul2 raya ni kak.. banyak jemputan ye. Bestnya..memang gantung kuali lah...berehat dr masak... hihi..
    suka yg tema Johor tu kak..menarik :)

    BalasPadam
  17. Hamboi rajin sungguh berjalan raya sampai ke Ipoh kamu yong.

    BalasPadam
  18. Sakan ekau berjalan rayo yo, gantung piuk kuali sepanjang bulan rayo ni nampoknye, seronok sungguh makan sane sini.

    Den dah lamo habih berayo

    BalasPadam
  19. Wahh.. kemain meriahh haaa raya...

    www.syakillaazam.my

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)