Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 15 Februari 2017

JOM MAKAN MENGIKUT JENIS DARAH...😊 ~___^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik jua hendaknya :)

Tadi kat group whatsapp kawan saya ada share pasal "blood types food chart"..rupanya kita kena makan ikut jenis darah kita demi kesihatan..ada orang kesan dia tak besar kot tapi ada juga yang memang tak boleh makan langsung sebab alergi (rupanya berkaitan dengan jenis darah)..so saya pun nak share la benda nie dengan korang sebab memang interesting sangat..sape yang betul2 nak jaga kesihatan tu mungkin boleh follow chart nie..selamat mencuba!!

p/s: selain tu dia ada jugak bagi senarai makanan untuk di makan kalau nak tambah/kurangkan berat badan..

http://www.soulcraft.co/info/food_chart.htm





Sumber : Facebook

19 ulasan:

  1. Bagus ni yatie untuk kesihatan kita juga tapi bila dah dihadap makanan sedap2 dah tak ingat carta dah..

    BalasPadam
  2. Perasan tak pork semua tanda x. Nampak dgn jelas mengapa Islam tak bagi makan. Lagi satu pepper x utk darah O kena elak tapi kakak selalu guna tak kiralah white/black pepper memang kerap sgt guna..

    BalasPadam
  3. mmg ada yg ok tp tang segala tepung tak blh mkn camne tuh... abis tu
    ada yg rasa mcm tak sesuai lak kak...
    kih3

    BalasPadam
  4. LA NI NK MKN APAPUN KENA FIKIR PANJANG

    BalasPadam
  5. Owhhh.. Tq for sharing..leh cuba juga

    BalasPadam
  6. banyak nya makanan febret saya tak leh makan..berhuhu kejap

    BalasPadam
  7. Nak kena tengok betul2 dulu ni yatie..halus sangat tulisannya.terima kasih kongsi

    BalasPadam
  8. Rugilah smoked Salmon, sotong goreng tepung kita tak boleh makan weyh..... Terus tak percaya haha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahha... bukan terus tak percaya tapi buat-buat tak percaya.

      Padam
  9. Asklmwkth...salam kenal yati...banyaknya dah tak boleh ogy makan...terimakasih info tu...

    BalasPadam
  10. Amat menarik sekali. Dan yang bestnya, PH punya mutton and lamb positive weyh! Tapi chicken pulak tak bagus :(

    BalasPadam
  11. Haha ni ana tak mampu nak follow ni CH, makan ikut dan je ni :) good info sebenarnya

    BalasPadam
  12. jenuh nak ikut darah tapi kebiasaan nyer permulaan je susah kan kak ;) lama-lama dah terbiasa

    BalasPadam
  13. Panduan yang berguna.
    Selama ni nak makan apa, sebat aje
    Tak ingat pulak darah jenis apa.

    BalasPadam
  14. bagus perkongsian ni utk dijadikan panduan kita.. baru tau byk benda tak boleh mkan... alahaiii... hihihi...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)