Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 20 September 2012

Keputusan Darah :P

"Keputusan darah yang di terima, Alhamdulillah semuanya baik cuma satu jer puan kena kawal ye " kata Dr Hamidah kepada akak...

"Apa ye doktor" tanya akak

" Tengok ni.. keputusan kolesterol puan dah border" kata doktor pada akak..

Huhuhu kolesterol yang tak baik pula yang dah bordernya.. secara keseluruhan kolesterol akak 5.1 walaupun masih bawah <5.2, dan Kolestorel LDL akak adalah 2.5 dah border walau pun masih dibawah <2.6. Doktor pesan pada akak, jangan makan yang berminyak dan bersantan... yang goreng-goreng dan masak lemak kurang kan ye ... huhuhu makanan bersantan tulah kegemaran akak...


Liver akak Alhamdulillah normal begitu juga dengan gula juga normal
Cuma kolesterol  jer yang border.. kena kawal :(



Yang ni pula keputusan thyroid akak Alhamdulillah Normal





Urine test tak berapa baik.. doktor kata akak kencing kotor jadi kena makan antibiotik ye :)



Darah merah dan darah putih Alhamdulillah Normal... keputusan 6 bulan lepas jer
haemoglobin akak rendah. Sekarang dah naik sikit.. itu hari cuma 10 g/dL jer
Semoga akak dapat mengawal kolesterol akak dengan baik... Nampaknya lepas ni akak kena sarapan dengan Quaker Oats...bukan nasi lemak huhuhu...

Kawan dengan pak cik ni pulak saya  hehehhe  :P

Makanan ni ye Puan Yatie ..huhuhu

4 ulasan:

  1. salam kak yati....
    kak kalau kolestrol tinggi senang je ubatnya akak pergi kat blog yan cari minuman kesihatan itu memang petua terbaik kak.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Yan.. nanti akak tengok kat blog Yan..

      Padam
  2. saje buat medical check up ke kak? nadiah ni kolesterol tak tahu la berapa. rajin juga makan makanan berminyak dan bersantan ni. huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ni migrain kuat Nadiah, setiap 3 bulan sekali akak kena rujuk doktor pakar.. jadi setiap 6 bulan akak kena buat medical check up... macam nilah kalau umur dah masuk four series hihihi :P

      Padam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)