Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 7 Mac 2013

Risau jugak hati ni....^ ~ ^

Hari ini 7hb - 10hb Mac saya berkursus di Eagle Ranch Resort, Port Dickson... yang menjadi kerisauan saya ialah meninggalkan 3 orang anak saya yg akan diuruskan oleh abahnya... 

Bila saya kata "mama kena pergi kursus selama 4 hari, di PD"

Ketiganya menjawab " siapa nak jaga kita orang"

Jawab saya "abahlah"

Mereka semua "????????"

Hahaha berbagai reaksi yg mereka risaukan... dari malam tadi mereka tak keruan... Jika mereka tak ada exam saya dah hantar balik Kuang, tulis surat pada cikgu minta cuti. Tapi mereka exam minggu ini hingga ke minggu depan.

Pagi tadi masa saya hantar mereka kesekolah .. mood muka mereka nampak kerisauan... yang paling risau najeeha...

"mama abah tahu tak nak jemput jeeha kat mana" kata jeeha

"ok, nanti mama explain pada abah, amik jeeha di dataran dekat batu besar" jawab saya... memang disitu dia selalu tunggu saya..

Kakak pula " mama kata pada abah sekarang kakak tamat kelas di Maahad Tahfiz pukul 6 ptg tau"

" Ye, nanti mama bagi tahu abah, mula-mula abah kena ambil Nabil dulu, lepas tu Jeeha dan last sekali kakak"

Nabil hendak juga tanya " Mama bila nak balik?".... hahahha "mama belum pergi nabil dah tanya bila mama nak balik" jawab saya... "heemmm nanti Nabil rindu" balas nya...

Aduh bertambahlah kerisauan saya nak meninggalkan mereka. 


Semua baju mereka saya dah gosokan, lepas tu asingkan yg mana kena bawa ke Maahad tahfiz untuk tukar  baju sekolah petang pulak... lepas tu saya dah siap2 basuhkan kasut sekolah mereka yg dua tu.. sebab saya balik hari ahad... Saya pesan pada mereka, malam nanti siapkan semua, lepas susun jadual beg hantar bawa, masukan air dalam botol air, siapkan tau jangan bagi abah kelam kabut tau... 

En suami ada kerja di Bera... dah dua hari.. pagi ni baru pulang dan en suami dah ambil cuti utk hari ini dan esok...Pagi tadi en suami telefon saya " abg dapat cuti dua hari jer, hari sabtu dan ahad kena pergi Bera balik semula... " Aduh macam mana ni saya hari ahad baru balik... " Tak pe, hari jumaat malam, abang hantar mereka ke Kuang, nanti balik hari ahad saya ambil mereka"... Susah juga nak meninggalkan mereka ni..



 Saya pun tak sempat nak pack barang-barang saya nak pergi berkursus tu... pagi tadi saya lakukan semua, satu beg besar dan satu beg kecil isi kasut sukan dan penggosok baju. Kelam kabut juga mencari barang-barang tu... dari pukul 5 pagi sampai pukul 6 pagi baru selesai saya menyediakan keperluan saya... minta2 semua cukup dari yang kecik hingga kebesar hehehe...


Tadaaaa... hehhehe nak rasmikan handbag baru... itu hari kakak ipar pergi bercuti ke US saya kirim beg  Coach... perghhh kena gak 100 US dollar. Saya suka sebab ada tiga panel untuk isi barang dah tu besar pulak tu, banyak barang boleh isi :D

p/s Pagi tadi saya nak tergelak besar bila Najeeha kata" Bila abah pergi outstation 3-4 hari kita tak kisah pun sebab mama superwomen... boleh uruskan semuanya.... tapi tak taulah macam mana abah nanti" hehehe aduh risau betul mereka..


18 ulasan:

  1. abah tak tunjuk kepoweran dia lagitu... Berdoa hanya padaNyakan... pasti dipermudahkan semuanya... wou cantiknyer beg dia... suka warna biru..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap abah dia super power lah hendaknya Zila.. risau gak..

      Akak pun suka warna biru :D

      Padam
  2. sure abah boleh punya...anak2 tak perlu risau yer...hehe

    BalasPadam
  3. alahai... anak² dah komplen ni ssh juga, tp mmglah bila nak tglkan anak ni .. ssh jugakan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye lah Masya... sebab dia orang sekolah... kalau cuti sekolah senang... pos ajer ke kg hehhee :D

      Padam
  4. Dah terbiasa dgn mamanya..bila abah yg take over mst dorang risau :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye lah RH... dia org risau sebab abah dia jenis kelam kabut sikit, pastu nak cepat hehhehe :D

      Padam
  5. saya baca pun tumpang syahdu.. kali ni biar abah pula tunjukkan powerman nya...
    Selamat berkursusu kak Yati... Insya Allah, semoga segalanya dipermudahkan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Nur... Moga Allah permudahkan segala urusan akak hendaknya :D

      Padam
  6. selamat berkursus, jangan risau, pasti abahnya pun nak tunjuk super power dia pada anak2nya...

    ari tu hubby pun ada kursus kat ERR ni... hari jumaat kak rose nak g pd gak, ikut hubby ada meeting kat sana... tumpang sekaki jer!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kak rose... ke PD juga kita ye :D

      Padam
  7. selamat berkursus...memang susah hati krn meninggalkan anak..doakan agar sentiasa dlm perlindunganNya..amin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih sal... tiap malam akak kena call dia orang ni nanti... :D

      Padam
  8. Assalamualaikum...selamat berkursus...InsyaAllah...Tahulah nanti Abahnya handle... ^__^ diorang risau sebab tak biasa, pasti rasa janggal sebab sebelum ni semua mummy diorang yang tolong uruskan kesemua tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Nenie... InshaAllah... abah dia boleh handle dengan baik hehhehe ayat sejukan hati :D

      Padam
  9. assalam yatie..risau anak2 ye..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)