Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 25 November 2014

KAKAK.. CHEF YG BANYAK MEMBANTU.... ^__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan dilindungi Allah jua hendaknya.. 

Lama saya tak cerita kisah anak2 saya kan.. bersyukur saya kepada Allah kerana mengurniakan kakak yg banyak membantu saya lately ni.. kakak Nabilah dah boleh masak nasi, goreng telur sendiri, bagi membantu saya didapur.. sesuailah dengan cita2 nya utk menjadi seorang chef :)

Sekarang ni kakak lah yg mengikut en suami membeli belah keperluan dapur.. pandai dah dia memilih barang2 keperluan harian..

Hari tu mereka singgah di Halal Mart, sekali tu terjumpalah Grill Chicken Steak.. teruja dia membeli.. nak rasa katanya..

Inilah antara bahan yg ada dalam kotak tu, kentang, sosej ayam dan peha ayam yg telah siap diperap serta sos BBQ tu..


"Mama, kakak nak grill dalam pemanggang ajaib jer lah". 

Akhirnya siaplah bahan yg digrill dan digoreng oleh kakak Nabilah.. gembira sungguh dia..

Chef lah yang rasmi dulu Chiken Grill ni.. berkongsilah mereka tiga beradik ni.. kakak kata boleh beli lagi ni.. sedapnya.. beli satu ajer sebagai percubaan kata kakak nabilah :)

Last sekali bagi yg merindui Nabil.. bersama jus oren yg dibuat oleh kakak Najeeha pulak.. :)

Itulah yg saya dapat coret entri hari ini.. InshaAllah. kita jumpa lagi :)

15 ulasan:

  1. sronok bila ank nk masak sdiri..guna pemanggang ajaib cpt je

    BalasPadam
  2. hihihih..bagus tu Nabilah...belajar dan praktis sejak kecil....Chef Wan dulu pun dari kecik suka tolong mak nya..

    BalasPadam
  3. bagusnya Nabilah dah boleh diharapkan senang maknya.

    BalasPadam
  4. Tahniah kakak Nabila..dah pandai dan boleh bantu ibu

    BalasPadam
  5. Yati dah boleh pass baton tu.... chef baru dah boleh ambil alih tugas mamanya.

    BalasPadam
  6. wah untungnya mama dier ade anak dara yg boleh dihrp..tak pyh mama srh2 dia rajin dgn sendirinya..bagus nabila...nanti mama boleh bersara cepat nie..:)

    BalasPadam
  7. alhamdulillah..rajinnya anak dara :-)

    BalasPadam
  8. bijaknya kakak...dah pandai tolong mama, alhamdulllah:)

    BalasPadam
  9. sedapnya air oren tu...Nabil..boleh kongsi dgn aunti tak..:)

    BalasPadam
  10. rajinnya kak nabilah...gud girl....

    BalasPadam
  11. Bertuah dapat anak-anak yg rajin ke dapur. Nanti mudah sesuaikan diri di masa depan....

    BalasPadam
  12. bagus kakak nabilah....cita2 dah dipupuk sejak kecil lagi....insyAllah akan berjaya nanti...

    BalasPadam
  13. Bertuah kak yati ada anak dara yang rajin di dapur.... pandai pulak dia make up pinggan chicken chop tu... tiba2 aunty pun rasa lapar...

    BalasPadam
  14. pandainya kakak masak...tak ramai kan budak seumur dengan dia rajin macam ni..saya respek kak..bertuah akak dapat kak nabilah..semoga dia terus rajin membantu mamanya di dapur

    BalasPadam
  15. Untungnya ada anak dara yang rajin menolong dan ke dapur ni...

    Wah, saya pun teruja tengok instant grilled chicken steak ni. Kalau dapat beli, senang tak payah dah keluar makan kat luar. Hahaha, yalah tu MD....

    Eh, dah lama tak mai ke blog ni, lain pulak tengok rupa si Nabil nih!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)