Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 10 Julai 2012

MR MAMA ^___^

Heemmm Mr mama sementara saya... hari tu di stadium shah alam ada jualan gudang metrojaya, jadi en suami ajak saya pergi sama tengok apa yang ada dijual. Biasalah bawa anak-anak ni jadi terpaksalah berpisah mencari barang. Saya pun leka melihat kasut dan baju anak-anak, boleh jugak utk buat rayakan. Dalam pada tu Nabil dah sibuk nak balik, penat kot.. lagipun permainan yang dia hendak dah dapat, apa lagi beriye ajak balik. Bila call en suami , masih sibuk memilih barangan yang en suami perluka, saya pun dah penat pergi bayar barang yang saya beli dan tunggu di kereta, kebetulan kunci kereta ada pada saya.

Tengah duduk rilek dalam kereta, tengok en suami penuh kiri kanan bawa barang, amboi beriye shoping en suami ni.. dan salah satu dari tangan yang di pegang adalah benda ini...

Magic Mop..
Ini suruh isteri rajin mengemop lah ni... tak tahu ke en suami bahawa isterinya ni mengalami slip disc.. kalau saya mengemop, mesti 2 3 hari sakit belakang, kenapa tak dibeli mesin yang boleh mop lantai kan senang.. saya tanya apa yang magicnya bang kalau kena menunduk-nunduk untuk mengemop ingatkan magic kalau petik suis jalan sendiri bekerja... ohhh alangkah bahagianya saya kan..


warna pink.. i like u :P
 So petang tu en suami menjadi mr mama... dah tahan kot rasa lantai melekit...


mula-mula mop dapur

pas tu tunjuk dgn saya macam mana nak guna

abang buat terus boleh hehehe

close up sikit

Akhirnya mr mama saya buat satu rumah
sayang mr mama..
Terima kasih en suami kerana bantu saya... ni lah bila en suami ada rumah banyak tolong saya buat kerja rumah, tolong saya basuh kain, kemas rumah dan mengemop nilah :))

Kadang-kadang saya tak dapat nak kemas rumah sepenuhnya, ye lah nak urus anak-anak lagi, dengan kerja lagi... aduh letih sungguh...

Teringatlah luah rasa Nadiah disini good-moms.
Kadang-kadang saya kena bebel juga dengan en suami bila tengok rumah bersepah tapi nak buat macam mana, masa kita masak didapur, anak-anak bersepah di depan rumah... masa tu pulak en suami balik... tadah jer lah telinga...

6 ulasan:

  1. wah cantiknye magic mop pink tu...spi bile yekk sale tu..bkenan la pulak tgk..nk hadiah utk Mr.Mama QH gak...hehe...huby rajin gak bab kemas2 umah ni..kalah kita...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alah... QH dah habis pula sale tu pada hari ahad tu 8/7/2012, akak pun singgah masa pergi pasar tani dekat stadium, pas tu singgah sebentar kat situ.. diskaun 50% harga mop tu asal RM199.00.. lepas diskaun tu RM99.50..

      Padam
  2. Kalau dua2 kerja boleh accept la rumah sepah. Tp kalau suririmah agak2 suami nak pulang cepat2 kemas. Saya la tu hehe.. Masa husband xde biarlah sepah sikit sebb budak2 main. Ptg sebelum husband balik pulun kemas dgn anak2. Seronoknya jd surirumah. Tp x lama je lg nak kene kembali bekerja huhu.. X best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye la As nak buat macam mana kan dua2 kerja.. kadang2 tersangatlah cemburu dengan surirumah sepenuh masa ni huhuhu..

      Padam
  3. suami nadiah takde la bising kalau rumah bersepah sebab dia sendiri tahu hal anak-anak yang rajin sangat 'mengemas' rumah :p.

    macam mana akak boleh kena slip disc tu kak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. en suami akak pula tak suka rumah sepah tapi nak buat macam mana budak2 bukan boleh dilarang.. akak rasa nak buat satu bilik khas utk dia orang nak main.. bersepah pun satu bilik jer kan senang nak kemas :P

      Akak kena slip disc sebab terjatuh terhentak kuat di pinggang belakang, masa tu akak nak cepat keluar kereta tak perasan kain tersangkut pada besi sit belt tu.. masa tu tahun 2009, bawa pergi berurut juga.. akak tahu akak kena slip disc tu masa akak menunaikan umrah pada jun 2011 tahun lepas, masa akak saie akak rasa kaki akak kebas dan sembab bengkak begitu juga dengan tangan akak.. perlahan2 akak jalan habiskan semua rukun umrah tu.. akak tak tahu sebab apa masa tu sehingga lah akak balik dan pergi ke klinik... bila urine test buah pinggang akak ok, pas tu doktor bagi surat suruh refer doktor pakar, doktor pakar pun suruh buat imbasan MRI, disitu akak tahu akak ada slip disc bermula L5,L4 L3 dan S1.. lama akak buat fisio hampir 6 bulan.. jadi kerja berat2 ni akak tak boleh buat sangat lah, apa lagi kerja yang membongkok-bongkok tu...

      Ehe... panjang lebar lah pulak penjelasan akak Nadiah :D

      Padam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)