Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 9 Januari 2017

Melenjan di GOLD COAST MORIB ~__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik jua hendaknya.


Pergi melenjan ke Gold Coast Morib ni pada penghujung bulan Disember 2016 yg lepas.. kesian anak2 tiada bawa ke mana tu.. jadi last minit booking kat agoda untuk ke sini.. saya ambil apartment 2 bilik.. besar juga rumah nya .. tak sempat pula nak ambil gambar apartment tu.. sebab nak masuk chek in pukul 3pm.. anak2 dah sibuk mengajak terjun kolam hahha :D

Kami sampai tu awal kekawan.. dari rumah Shah Alam tu lebih kurang 1 jam jer.. lebih kurang pukul 12 tengahari.. kononnya weekdays ni boleh lah check in awal.. tapi non hado .. sebab cuti sekolah kan.. jadi tunggu lah pukul 3pm tu .. 
Jadi kami pergi lah ke tepi pantai tu untuk makan tengahari bekal yg dibawa tu.. sedap pula makan sambil ditiup angin pantai tu.. saya dah masak awal2 dari rumah.. menu hari tu.. tomyam ayam.. ayam goreng berlada.. ayam goreng kunyit.. kena ikut tekak anak.. ada yang nak pedas ada yang tak mahu pedas.. tambah lagi dengan sambal tumis udang dengan petai.. gulai nangka dengan ayam kampung, nasi dan juga tambah dengan nasi impit diregukan dengan rendang ayam dan roti untuk malam nanti juga..

Lepas makan berposing-posing lah tepi pantai tu.. anak-anak seronok bermain pasir.. tapi tak sesuai untuk mandi sebab airnya berlumpur.. masa tu dah air tengah surut.. ramai yg mencari kerang ditengah tu.. 

Disitu ada pulak buaian.. jadi kami bermain buai lah pulak.. dah lama tak naik buai yg talinya ikat didahan pokok tu.. hihihi..
Teruja anak-anak dan jugak mak pak nya hahha..
Selepas tu pergi juga check in dulu nanti kunci ambil pukul 3 nanti.. solat lah zohor di surau disediakan untuk orang ramai yg datang walkin mandi tu.. kata adik tu nak mandi dulu boleh jer kak.. nanti pukul 3 ambil kunci.. jadi yg mandi dulu si Nabil dengan Nabilah.. saya malas nak basah2 nanti naik ke atas.. baik letak barang2 dulu..  
Okey sampai sini dulu nanti sambung ye ^___^

22 ulasan:

  1. bestnya..lama yui xjalan satu family..

    BalasPadam
  2. seronok ya CH, cuti-cuti ada masa bawa anak ke pantai. Rajin betul masak banyak2 camtu, kenyang ler anak2...hihi

    Saya dah lama tak ke pantai, asyik ke s-u-n-g-a-i ajer...haha

    BalasPadam
  3. Amboi! bukan main happy semuanya
    Kakak nampak gulai nangka tu sama dengan gulai nangka kat rumah kakak masih ada lagi dalam periuk:)

    BalasPadam
  4. Seronok anak2 dapat berendam kan yatie

    BalasPadam
  5. ni tempat percutian yg belum masuk senarai sy ni kak yati, hihi

    BalasPadam
  6. PERNAH JUGA KE MORIB JALAN2 SAJA..

    BalasPadam
  7. Tak sabar nak tunggu next update..
    Tak pernah lagi ke Morib

    BalasPadam
  8. dekat pun anak2 dh seronok sgt ye kak...

    tu dia, makanan punya banyak jenis... compom berselera mkn di samping angin pantai

    BalasPadam
  9. selalu sgt lepak sini kak.. sebab dekat, byk kedai mkn yg sedap2 & yang paling penting ada theme park.. anak2 suka sangat main theme park ni..

    last dec16 try p gc melaka.. theme park dia mcm lg besar cuma part breakfast fail..

    BalasPadam
  10. wahh meriahnye menu .....
    mls nk pi gold coast tu sbb entah la ... cukup la sekali

    BalasPadam
  11. Rajin betul Yati siap masak bawak bekal ke Morib. Sedap2 pulak tu :)

    BalasPadam
  12. aida pernah dah gi sini :)
    best.

    BalasPadam
  13. Ohhh patutlah pantai Morib ni tak femes mcm PD ye CH. Berlumpur rupanya airnya.
    Setakat nak tengok sunset sunrise tu bolehlah kan...

    Untunglah Tuan Suami tu, isterinya rajin masak. Patutlah bukan main didodoikan lagi isteri dia hihi

    Tak pernah lagi sampai ke Morib Gold Coast ni.

    BalasPadam
  14. bestnya....
    cantik pntai morib ni..
    leh msuk dlm list untuk jalan-jalan nanti

    BalasPadam
  15. wahhh..seronoknya akak sekeluarga :)

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum, CH!

    Selamat Tahun Baru ya. Wishlah sekali lagi kotnya terlupa nak wish dalam WA ^_^

    Dan akhirnya, setelah dibelek-belek, ke GC Moriblah CH anak beranak ya. Takpalah, dapat juga berjalan. Saya ni nak renggangkan urat pun payah tau di rumah. Hahaha!

    Saya dah pernah pergi pantai Morib tu memanglah dok selfie aje tapi nak terjun tiruk menjunam, mahu sakit seluruh badan kena batu. Kehkehkeh!

    BalasPadam
  17. I love the menu.. kelas giteww...

    Teringin pulak nk buat aktiviti picnic2 gitew

    BalasPadam
  18. Berangan nak gi sini dengan arwah suami dulu.. tapi nampaknya takde rezeki kami... Harap2 sampai jugak le sini suatu hari nanti bawa anak2.

    BalasPadam
  19. Sama cam mummy cikna klu nak kemana2 mummy lebih suka memasak, bawak bekal siap2 tau je la mkn kt lua ni...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)