Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 2 Mei 2013

Alhamdulillah... Sujud Syukur Ku Kepada Ilahi....

Alhamdulillah.... sujud syukur saya kepada Ilahi yg telah menyembuhkan demam saya empat beranak... terima kasih atas doa keluarga dan sahabat andai serta yg datang menziarah saya di ICU Hospital KPJ Klang dan di wad biasa....

Kronologi sewaktu saya di masukan ke hospital ....

22/4/2013(Isnin)
Saya demam yang teruk pd hari isnin dengan suhu 38.7. Doktor beri MC dua hari. Petang dpt call dari cikgu nabil demam. Malamnya saya mula sakit
 sendi dan pening kepala yg amat sangat.

23/4/2013(Selasa)
Panas dan sakit sendi semakin menjadi-jadi, saya terus makan ubat doktor, bawa nabil ke klinik bersama Jeeha... demam nabil 39.4, terus bagi ubat ikut punggung dan Jeeha suhunya 39.1, doktor beri antibiotik kerana panas nya tinggi.

24/4/2013(Rabu)
Sakit sendi dan demam panas saya semakin teruk, pergi klinik suhu 38.7 tak turun, platelet darah 171, doktor pesan minum air banyak dan rehat.

25/4/2013 (Khamis)
Adik ipar tolong hantar ke klinik kerana en suami tiada, ada kerja  di Pahang, platelet darah turun 156, masih demam 38.7, Alhamdulillah nabil dan jeeha semakin sihat , cuma demam biasa...

26/4/2013(Jumaat)
Demam dan sakit kepala serta sendi semakin menjadi, pergi klinik semula, panas badan naik kepada 38.9, doktor nasihat utk terus refer ke hospital, terus ke KPJ Klang, dah tak mampu utk berjalan terpaksa menggunak kerusi roda, doktor kata platelet saya dah turun kpd 117, dinasihat masuk ICU/HDU takut denggi berdarah, sewaktu saya di ICU kanak2 bawah 12 tahun tak dibenarkan masuk , Jeeha yg beriya menangis sebab tak dpt masuk tengok mama, saya pun merasa sedih sgt waktu itu... saya mesti kuat, kata saya pd diri saya.... SABAR itu INDAH yatie :)

26/4/2013 (Sabtu)
Hari kedua saya di ICU, platelet darah turun lagi 98 pula, pagi tu doktor dtg periksa seluruh badan, tiada tanda2 berdarah, gusi pun tak berdarah, doktor benarkan naik ke wad biasa, masa saya di ICU kak teh saya dtg melawat dan dia menolong saya pindah ke wad biasa. Tengahari Mak, Abah dan adik beradik dtg menziarah, penuh dgn air 100+,sup ketam, buah kiwi hijau, air as syifa, air zamzam, segala yg berkaitan utk sembuh demam denggi ni semua ada, demam denggi ni tiada ubat khusus, jadi semua itu saya mkn dan minum, saya takut plaltelet darah turun lagi. Saya terus berdoa pd Ilahi agar saya cepat sembuh.

27/4/2013 (Ahad)
Hari ini saya rasa lebih baik dr semalam, Alhamdulillah platelet naik 112, setelah 10 botol drip air masuk kedalam badan, namun begitu bisa dan sakit  .. ptg dpt call dr en suami, rupanya nabil demam campak sebab ruam campak dia dah naik satu badan sebab en suami ada bagi air kelapa tu ari. semoga nabil cepat sembuh doa saya.

28/4/2013(Isnin)
En Suami tak bboleh cuti lagi sebab dah 4 hari cuti bermula hari selasa itu hari, bos en suami beri off setengahari jer jaga kami . Terpaksalah hantar nabil ke saya di wad tu, pagi tu nurse ambil darah lagi, saya berdoa agar platelet saya naik lagi supaya bole discaj, tapi badan saya belum recover sepenuhnya, masih sakit-sakit lagi, petang tu pulak dpt call dari cikgu Nabilah pulak demam, bertambhlah risau saya, dlm pukul 6 ptg doktor naik melawat dan platelet saya naik, doktor tanya saya nk discaj tak, saya pun mengangguk setuju. keluarlah saya mlm tu pada pukul 10 mlm. Pergi ambil nabilah dirumah adik ipar saya, dia dah beri nabilah ubat demam.

30/4/2013(Selasa)
 Saya bawa nabilah keklinik, kak nabilah demam sikit. Pada pukul 9.30am saya chekup semula di KPJ ambil darah, alhamdulillah platelet naik lagi kepda 158, doktor bagi ubat tambah tenaga dan saraf sebab masih lagi sakit sendi. Kak Ateh saya dan mak dtg masa tu terus saya ikut balik Kuang bawa nabil dan nabilah utk berubat dgn abah pulak.

Skrg saya masih MC lagi hingga jumaat. Semoga saya sihat kembali dan dpt kerja. Terima kasih doa kalian semua. ;-)

p/  maaf ejaan kelam kabut sebab guna handphone je menulis blog ni..

11 ulasan:

  1. Alhamdulillah..moga yati dan anak2 sihat sepenuhnya

    BalasPadam
  2. Assalam..
    Petua untuk demam denggi, awak buat sup ketam dear. Insya Allah..
    Moga cepat sembuh ye :)

    BalasPadam
  3. Salam ..

    moga kalian semua sihat seperti sedia kala ya..

    BalasPadam
  4. Alhamdullilah, dah sembuh semuanya.... kak rose pun sejak balik dari cuti2 tu pun kurang sihat...harap2 x melarat lah!

    BalasPadam
  5. Alhmdlh...

    semoga x berulang kisah ni kan..

    BalasPadam
  6. cepatlah sembuh sesembuhnyer...

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah...moga cpt sembuh sepenuhnya ya.

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah, harapnya yati dan anak-anak cepat2 sihat

    BalasPadam
  9. Masa entry k.yatie sebelum ni ingat demam2 biasa. Teruk rupanya. Anak beranak pula tu. Alhamdulillah sekrg makin baik. Semoga semua cepat sembuh. Take care too.

    BalasPadam
  10. Ya Allah Kak..
    moga kak cepat sembuh ya..kesian kat anak2 bila kta sbg Ibu ni sakit..risau kan diri sndiri dan anak2 juga...

    BalasPadam
  11. alhamdulillah...dah sihat.mmg musim denggi ni..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)