Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 24 Jun 2013

Cerita Nabilah O Nabilah ;-)

Aduhai Nabilah..... terpaksa kena admit halfday pada 26hb jun ni. kalau dia tak takut hari  ni dah boleh selesai...
Pagi tadi bawa Nabilah pergi DEMC hospital utk jumpa doktor pakar ENT Dr Razak, Nabilah ni ada masalah telinga dan hidung, pd hari khamis tu hari mengadu sakit telinga, kata nya jalan tak boleh nak balance, bawa klinik ajwa, doktor kata tahi telinga dah keras pastu dak blok gegendang telinga, so susah sikit nak tahu keadaan dlm telinga...

Mula2 smpi DEMC eloklah pulak berposing kakak nabilah ni..


Boleh lagi layan games di tabnya, sementara menunggu nombor dipanggil, ceria aje..

Tapi apabila nama dipanggil omasuk dlm jumpa doktor, dia dah mula gabra dan takut, bila suruh duduk dikerusi utk diperiksa, dia dah mula nangis, doktor pun hairan belum buat apa2 dah nangis, doktor kata susah mcm ni, takut dia bergerak aktif masa proses utk disedut tahi telinga, so doktor cadangkan suruh admit day care utk dibius, doktor kata dah alang2 tu kita buat hidungnya kerap berhingus tu...
Memang penakut sungguh nabilah... kena lah mama cuti lagi rabu ni, nasib baik ada pesakit lain dah tolak rabu ni, kalau tidak tunggulah julai baru ada kosong doktor ni..


Kad appointment.. tu dia pukul 7.30am dah kena di hospital...
 Jerebu semakin ok di Shah Alam ni, esok dah boleh sekolah lah ye, saya hari ni terpaksa EL ptg, ambil cuti halfday pagi jer..

15 ulasan:

  1. mungkin Nabilah seriau sbb x tau apa doktor akan buat pada telinganyer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nabilah ni penakut bebenor lia... siap tanya dok guna apa nak buat mcm mana,sakit ke tak.... aduhai dok pun hairan ;)

      Padam
  2. semoga kembali ceria ye Nabilah...

    BalasPadam
  3. Salam kenal..oo gitu kisah nabilah.so harap nabilah bertenang ye bila next time appointment tu.insha allah...semua akan ok.
    Jemput singgah blog sy ye sweetamieda.blogspot.com.tq!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu lah kisahnya Ju...
      Tq singgah blog akak nanti akak gi blog Ju ye ;)

      Padam
  4. kesiannya nabilah....akak masa kecik dulu pn ada problem kt telinga...alhamdulillah makin meningkat remaja dh ok.....take care ye syg..moga cpt sembuh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nabilah ni seorg yg earwax dia keras Dan warna hitam NzA ... dulu umur 6 tahun dah buat.. ni jadi balik ;)

      Padam
  5. Kesian la dia...
    Saya doakn moga semua berjalan lancar ya.

    BalasPadam
  6. kesian nabilah... saya pun selalu ada masalah telinga hingga la sekrang.... doktor kat sini cuma suggest titiskan olive oil utk lembutkan earwax... nasib baik menjadi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak dah guna ubat titik tu Nur tapi earwax dah keras Sgt.... ;)

      Padam
  7. Harap Nabilah cepat sembuh ye..
    budak2 skrg ramai juga yg ada masalah ENT ni... anak bos sy pun baru2 ni kena jg...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)