Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 27 Jun 2013

Part 2 # Cerita Nabilah O Nabilah ^___^

Mari mari tuan puan baca ini cerita... lalala :P (nyanyi macam lagu P.Ramlee tu ye )

Apa lagi kalau bukan cerita anak dara saya yg sorang ni...(part 1 boleh baca kat sini cerita-nabilah-o-nabilah.). Seperti didalam kad appointment tu, belum pukul 7.30am kami empat beranak dah sampai ke DEMC hospital. Terus pergi ke tempat admition tu seperti yg diberitahu pada 24hb Jun tu hari. Lepas daftar Nabilah terus nurse tu bawa ke tempat Day Care. Lepas tu nurse tu bagi baju untuk dipakai semasa proses minor surgery Nabilah tu... saya pun salinkan baju Nabilah.. pastu tengok ada lagi satu pakaian org dewasa pulak.. tanya nurse tu... puan pun pakai baju tu ye... sarung jer....

Ok kita cerita sambil tengok gambar ye :)


 Dah bersedia utk ke OT room... sejuklah mama kakak nak selimut lah sekejap.. dalam hati risau tu :)

 Mama pun kena pakai baju ni tau hehe... Nabil kata peace no war kakak... U good girl...

 Tolak masuk ke OT room nabilah dah mula nangis... adik tu pun mula memujuk Nabilah, "tak sakit pun... abang janji memang tak sakit... nanti mama pun ikut sama... jangan nangis ye"

 Lepas tu dia bantai meraung... aduhai Nabilah... sabar, jgn takut tak ada apa-apa pun saya pula memujuk dia,  saya hantar sampai masuk OT room tu, lepas tu doktor bius tu saya pengang mask tu di hidung nya, saya baca bismillah dan berselawat banyak2 sampai dia terlena, lepas tu doktor suruh keluar..

 Pukul 8.30am bermula minor surgery buat Nabilah didalam bilik tu, saya tunggu diluar sambil berdoa agar semuanya berjalan lancar...

 Budak 2 orang ni melayan tab apa lagi, boleh tengok movie thomas lagi... kebetulan WIFI free dan excellant  line nya... nabil siap baring2 lagi atas katil nabilah di wad day care tu sementara akaknya di OT room..

Pukul 9.30am baru siap semuanya...Sebelum dia sedar nurse tu dah panggil saya, sebab dah janji mama ada dekat Nabilah, lama juga saya ditempat rest time selepas oeperation di OT room tu...

 Nurse tu suruh saya kejutkan dia... lepas tu dia sedar terus nak termuntah... keluar juga darah dari muntahnya tu... doktor kata jgn risau tu darah biasa saja bukan pendarahan....

 Bila dia dah stabil baru boleh keluar ke wad day care tadi, ni proses pertukaran katil dari OT room ke wad day care tu... kena sign borang lagi antara nurse dan petugas OT room tu...

 Setelah semua selesai, baru nabilah di tolak ke wad day care...


 Masih lagi kepenatan selepas operation tu, posing dulu dgn nabil... Jeeha masih lagi leka dengan tabnya.... rupa-rupanya sebelum Nabilah masuk ke OT room tu, jeeha sempat juga menyakat kakaknya... elok-elok tau kak, jarum kat dalam tu besar-besar, patutlah kakaknya meraung nak masuk tadi... aduhai anak mama sorang ni suka juga menyakat :P

 Biarkan dia tidur sekejap, tapi nurse tu suruh jugak monitor perjalanan nadi Nabilah tu, setiap 15 minit saya kejutkan dia.... kekadang dia marahkan saya... mama kakak nak tidurlah... penat ni... hehehe 


 Bila dia dah mula pulih sepenuhnya dari bius tu baru dia perasan tangan dia dicucuk hehehe ...
Lepas suruh ambil gambar sebab ada gambar bear cantik... kakak suka... hahaha pulak dah :P

 Suruh ambil gambar telinga pulak yg di cuci tadi, masih ada kapas yg berdarah lagi...

Tanya nurse tu bila boleh discaj, kata tunggu ubat dan doktor datang melawat baru boleh discaj, pukul 12 nurse dari farmasi hantar ubat... penuh satu beg ubat nabilah lebih kurang 8 botol tu... aduh jenuh nak makan ni, kata hati saya... 

Tunggu punya tunggu doktor datang naik melawat pukul 2 petang, perut dah berdondang saya, budak 2 orang tu dah bedal nasi kak nabilah sebab nabilah tak selera nak makan, habis semua lebih kurang pukul 2.30pm dan temujanji semula pada 9hb Julai nanti.

Sebelum balik kerumah singgah dulu di restoran Soto ss8, beli lauk dan nasi siap-siap, sampai dirumah terus solat zohor dan makan... Alhamdulillah lega betul perut dah diisi ni... apalagi bila dah kenyang dan badan kepenatan kami empat beranak pun tidurr..zzzzzz


Ekon dibilik saya kehabisan gas, jadi en suami beli ekon baru untuk bilik kakak 2 orang pada hari selasa tu, maka kami pun tidurlah berjemaah didalam bilik tu. Rasanya mula tidur pukul 3.30pm... sedar2 dari tidur tengok jam dah pukul 6.25pm... kelam kabut bangun utk solat asar... aduh lena betul kami tidur.....

Sekian itulah cerita Nabilah OOO Nabilah... :D

11 ulasan:

  1. he3 lawak la kena sakat ada jarum besar2... Alhmdlh smua da selamat

    BalasPadam
  2. Allah... moga anakanda Nabila terus sembuh. Sesekali Allah uji utk melihat sejauh mata kekuatan kita menempuh ujian tersebut.

    Alhamdulillah semua berjalan lancar.

    BalasPadam
  3. Silaplah mata pulak hihi...

    sejauh mana bukan mata:)

    BalasPadam
  4. Alo...sian plak tgk nabila ngs tu... Semoga cepat sembuh ya kakak.. :D

    BalasPadam
  5. Alahai adik pandai menyakat kakak ye

    BalasPadam
  6. syukur alhamdulillah semuanya brjln lancar.......moga cpt sembuh ye nabilah.

    BalasPadam
  7. Harapnya Nabila cepat recover.... Hihihi, pandai pula Jeeha nyakat Nabilah...

    BalasPadam
  8. dapat dibayangkan perasaan seorang ibu...syukurlah segalanya berjalan lancar...semoga cepat sembuh adik manis..

    BalasPadam
  9. Kalau Okje tak sanggup nak tunggu anak sorang2 CH....nanti sedih huhu...baca ni pun mcm dah sedih!

    BalasPadam
  10. mama dia nangis x masa nabila nangis tu .. alhamdulillah dah ok...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)