Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 25 Oktober 2016

SUSULAN KEBAKARAN HOSPITAL SULTAN AMINAH JOHOR

Assalamualaikum kekawan..

Berita yang menyedihkan kita hari ini bila Hospital Sultan Aminah Johor ini ditimpa bencana kebakaran yang dikatakan berpunca dari bilik ICU , kemudian merebak ke bilik bersalin.. digambarkan 7 disahkan meninggal dunia dan ada juga yang melecur terbakar..
Semoga keluarga mereka tabah dan redha dengan musibah ini.















اللَّهُمَّ رَبَّ النَّاسِ أَذْهِبِ الْبَأْسَ وَاشْفِهُ وأَنْتَ الشَّافِي لاَ شِفَآءَ إِلاَّ شِفَاؤُكَ شِفَاءً لاَ يُغَادِرُ سَقَمًا
اللَّهُمَّ رَبَّ النَّاسِ أَذْهِبِ الْبَأْسَ وَاشْفِهُ وأَنْتَ الشَّافِي لاَ شِفَآءَ إِلاَّ شِفَاؤُكَ شِفَاءً لاَ يُغَادِرُ سَقَمًا

ALLAHUMMA RABBANNAASI ADZHIBIL BA'SA WASY FIHU. WA ANTAS SYAAFI, LAA SYIFAA-A ILLA SYIFAAUKA, SYIFAA-AN LAA YUGHAADIRU SAQOMAA 

 "Ya Allah, Rabb manusia, hilangkanlah kesusahan dan berilah dia kesembuhan, Engkau Zat Yang Maha Menyembuhkan. Tidak ada kesembuhan kecuali kesembuhan dari-Mu, kesembuhan yang tidak meninggalkan penyakit lain” (HR Bukhari dan Muslim).

Sumber : WhatsApp

18 ulasan:

  1. Pertama kali mengetahui tentang kebakaran ni,menitis airmata akak...sedih sangat,walaupun takde sedaramara atau sahabat yang terlibat.HSA ni banyak kenangan akak dengan nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedihkan kak saniah..
      Tambahan melibatkan kemalangan jiwa kan..
      Akak dulu operation di hospital ni kan..

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. :( sedih sgt tgk musibah ni berlaku..

    BalasPadam
  4. inalillah wa inalillahi rajiunn.. salam takziah buat mangsa yang terlibat..

    BalasPadam
  5. memang sedih lah kak yatie, sebab melibatkan kehilangan nyawa.. malang tak berbau... :(

    BalasPadam
  6. Arwah bapak WP dulu pun meninggal dunia di HSA ini.

    Inilah ujian Allah.
    Semoga mangsa2 tabah.

    BalasPadam
  7. Inna lillahi wa ina ilaihi rojiun. Kesian....Nak memindahkan pesakit bukannya mudah tu. Pulak tu dalam keadaan kelam kabut. Hish... Tak dapat nak bayangkan

    BalasPadam
  8. Memang sedih sangat tengok....lagi sedih bila sahabat saya yang duduk JB bagi tahu tadi hujan lebat, bagaimanalah nasib pesakit yang duduk bawa khemah tu.

    BalasPadam
  9. inalillah wa inalillahi rajiunn
    ujian demi ujian untuk hambanya yang mengerti . semoga yang terlibat tabah menghadapinya , hanya doa yang mampu kami titipkan .

    BalasPadam
  10. Sedih jugak bila SB dengar berita ni dari grup wasap pagi tadi. Takziah untuk semua keluarga mangsa pesakit dan kakitangan

    BalasPadam
  11. ujian sungguh..sedih sangat...tempat ni lah jadi tumpuan ramai di johor.sekarang hujan,,bertambah sedih rasanya

    BalasPadam
  12. Terkejut baca pasal ni, dua tiga kali ulang baca kot tersalah baca

    BalasPadam
  13. Takziah buat semya mangsa...bole dibayangkan keadaan masa tu...

    BalasPadam
  14. semoga dipermudahkan segalanya.

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)