Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 7 Jun 2017

TIPS MEMILIH BUAH TEMBIKAIπŸ‰πŸ‰πŸ‰

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dlm rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..





Bulan puasa ni.. buah-buahan menjadi pilihan utk berbuka puasa.. sama ada dimakan mcm tu atau dibuat jus.
Saya ni kurang mahir memilih buah tembikai.. kekadang dapat yg masaknya tak sempurna. Bila ada yg kongsi FB tentang tips memilih tembikai ni.. teruja saya nak mencubanya.. selalunya saya beli yg siap dibelah dua atau suku tu kan.. nampaklah merah dan cantik isinya.. kalau beli yg sebiji tu memang selalu gagal πŸ˜€πŸ˜€
Terima kasih pada yg kongsi tips ini.
Sumber : Facebook

8 ulasan:

  1. tu la xbrp reti nk pilih tu..tq for sharing..slalu beli yg separuh tu so trus nmpk isinye merah or tk hehe

    BalasPadam
  2. Samalah dengan saya, x reti nak pilih..

    BalasPadam
  3. terima kasih
    tapi selalunya kalau nk beli x dan nak pilih

    BalasPadam
  4. husbnd sy suka beli tembikai ni. tapi sy tengok dia suka tepuk2 dulu.

    BalasPadam
  5. Den pun selalu fail beli tembikai, selalu kena tk manis, tgk org ketuk2 sbl beli, den pun kotuk, tapi tak tau pobondo eh.
    Ni dah ada ilmu, lain Kali kena try beli lagi.
    Tapi jenuh gak tu nak kono belek satu, satu

    BalasPadam
  6. Den pun selalu fail beli tembikai, selalu kena tk manis, tgk org ketuk2 sbl beli, den pun kotuk, tapi tak tau pobondo eh.
    Ni dah ada ilmu, lain Kali kena try beli lagi.
    Tapi jenuh gak tu nak kono belek satu, satu

    BalasPadam
  7. Haritu nak beli tapi sebab tak reti pilih jadi malas. Haha.

    BalasPadam
  8. Haritu nak beli tapi sebab tak reti pilih jadi malas. Haha.

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)