Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 8 Julai 2015

BISKUT SUJI

Assalamualaikum kekawan...

Salam petang yg ceria..
Saya ni pun ceria sebab banyak sekodeng resepi biskut raya yg dipostkan di wall FB saya..
Adalah pulak yg post biskut suji.. dulu-dulu masa saya kecik-kecik kita orang panggil biskut arab.. mak yg beritahu namanya biskut arab.. sedap sangat masa tu..
rasa nak mengimbau kembali moment tu.. okey kita masuk list juga nak buat :)





BISKUT SUJI-RESEPI BISKUT RAYA 2015
Bahan-Bahan: Emotikon smile
================================================.
1kilo tepung gandum ros(disangai sebentar dengan api perlahan)
1/2 kilo tepung suji,
1 1/2 cwn minyak sapi dicairkan,
1 1/2 cwn gula icing.
================================================.
Cara- caranya, Emotikon smile
Satukan tepung gandum,tepung suji dan gula icing, kemudian gaul sebati,
Masukkan minyak sapi uli hingga dapat dibentuk menjadi doh, kalau tak cukup minyak sapi boleh campurkan dengan minyakl masak,
Bulat-bulatkan kemudian letakkan ceri merah diatasnya untuk hiasan, bakar pada suhu 170c selama 15 minit,
Biarkan sejuk baru keluarkan dari loyang,
================================================.
Nota: Biskut Suji dah pun siap,Bahan simple aja tapi boleh buat banyak
Dapatlah tiga balang susun rapat tanpa kertas alas,
(Abaikan popiah koko kat background tu)
================================================.
Dikongsi Oleh: Hanif Muhammad
Sumber: https://www.facebook.com/hanif.muhammad.520

14 ulasan:

  1. sedapnya..lebih kurang mcm biskut arab kan ?

    BalasPadam
  2. suka buat dan suka makan..bahan2 pun tak banyak,,tak renyah..

    BalasPadam
  3. Bahannya sikit nak buat pun senang rasa pulak sedap.

    BalasPadam
  4. Betul tu, dulu org panggil biskut arab, la ni bila dah dimodenkan, mcm2 nama ada, suji kristal, suji pelangi, suji brunei

    BalasPadam
  5. Betul tu, dulu org panggil biskut arab, la ni bila dah dimodenkan, mcm2 nama ada, suji kristal, suji pelangi, suji brunei

    BalasPadam
  6. Betul tu, dulu org panggil biskut arab, la ni bila dah dimodenkan, mcm2 nama ada, suji kristal, suji pelangi, suji brunei

    BalasPadam
  7. Kakak kalau braya tpt org, biskut nilh yg kakak capai dulu.rajin yati buat biskut utk raya ya, dlm sibuk2 kerja

    BalasPadam
  8. dana pun suke sekut nih.... sbb rasa susu dana suke panggil biskut susu bkn suji hehehhe

    BalasPadam
  9. sedap ni biskut n bentukkan bulat2.hehe

    BalasPadam
  10. nie biskut wajib ada kat rumah nih.... hahaha

    BalasPadam
  11. terima kasih,, boleh cuba.
    jemput singgah blog saya ea.. dirawanhartawan.blogsport.com

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)