Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 27 Julai 2015

SYAWAL DAYS 10 :: KFC KICAP MELETOP... Apologize from Mama ..

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yang baik hendaknya..

Pada hari sabtu pagi pukul 9.30am saya terus ke hospital utk menjaga mak.. jadual saya hari sabtu dan ahad, lepas tu tengok wasap dari belah keluarga en suami, adik ipar tu menjemput utk open house paksu nya di Sepang, kami pun memang rapat dengan paksu dan maksu tu.. lepas tu anak-anak wasap saya boleh tak kita pergi mama, lagi pun kita tak pergi mana2 pun raya.. saya kata okey lah sebab paksu tu pun buat hari ahad.. jadi saya boleh tukar shift dengan adik minta masuk pukul 10.30am pagi ahad tu.. Dia kata boleh.. saya pun wasap dengan anak2 tu, boleh pergi dan gosok lah baju nanti mama balik boleh terus pergi..

Saya pun tunggu lah pagi ahad tu pukul 10.30am, adik tak sampai lagi, call dia, dia kata kat klinik hantar anak dia demam.. penyudahnya dia sampai hospital pukul 12.30tghri.. Saya pun bergegaslah balik ke Shah Alam, sampai ke Shah Alam dah dekat pukul 2pm, saya mandi dan terus solat zohor,dan siap2 nak pergi.. en suami pulak tak nak pergi, dia kata dah lambat dan penat.. :(

Kesian melihat anak2 saya dah bersiap tu, saya kata jom lah kita pergi makan KFC.. riang semula wajah mereka.. en suami tak ikut kata penat.. jadi saya jer lah pergi 4 beranak .. oleh kerana esok kak Nabilah dah mula sekolah dan balik asrama, saya pun pergi lah ke TESCO Shah Alam, makan KFC di sana.. lepas tu boleh beli barang keperluan Nabilah utk dibawa esok ke asrama..

Dalam perjalanan tu tanya mereka nak makan KFC apa di sana nanti.. serentak mereka kata "KFC Kicap Meletop".. eh ada ke KFC Kicap tu.. adalah mama.. yg terbaru di KFC.. hahaha punyalah saya tak ambil tahu perkembangan dunia KFC sekarang..


Alhamdulillah dapat jugalah saya menghiburkan hati mereka tu.. dah lah bersiap-siap cantik dengan baju raya mereka kan.. Kesian juga melihat mereka.. tahun ni memang saya tak beraya kemana pun selepas balik beraya di kampung en suami tu..

Kekawan banyak ke memenuhi rumah terbuka raya :)

16 ulasan:

  1. memang sedap..sy pun suka makan...baru sekali try

    BalasPadam
  2. Tak apalah tak beraya kemana mana T..ada keperluan lebih penrting perlu kau utamakan...Hari tu pun anak2 aku try kfc kicap ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye Aini..tanggungjawab sbgi anak yg perlu diutamakan.. itu ajer pengorbanan yg sedikit dari aku buat mak aku kan Aini ..
      Sedap rupanya ayam goreng KFC kicap ni ye Aini..

      Padam
  3. Dah try sekali tapi prefer hot & spicy lagi ..yg ni mcm kuat sgt rasa msg..

    BalasPadam
  4. sedap ke kfc kicap meletop tu?

    BalasPadam
  5. MY belum rasa lg, nak kena beli jugak ni...

    BalasPadam
  6. Assalam kak yati.. Selamat Hari Raya! Sedap kak, KFC Kicap, saya pun dah rasa... rasa nak lagi... nak ulang lagi.. hahaha!

    BalasPadam
  7. selamat hari raya kak! saya pun tak rasa lagi KFC kicap meletop tu. boleh try gini.. hihi..

    BalasPadam
  8. Belum pernah rasa lagi kicap meletup ni.. Tu hari berbuka, ingatkan nak cuba, tapi last minit saya cancel, takut tak kena selera..

    BalasPadam
  9. Belom pernah rasa lagi.,..sedap ke?

    BalasPadam
  10. betul tu kak.. anak2 seronok.. kita pun gembira,,

    BalasPadam
  11. wah....saya tak mencuba lagi menu baru nie

    BalasPadam
  12. lahai sian lah pulak baca ntry akak nih, yelah depa excitedlah blh jmpa kwn2 sepupu2 kan...
    nk wat camne kan kak, kadang ada je aral... nsb lah anak2 akak seronok bile di ajak ke kfc

    BalasPadam
  13. tak makan lagi menu terbaru kat KFC ni,,kena try jugak ni..

    BalasPadam
  14. yg meletop letops ni pun sy tak try lagi..salam lebaran kak

    BalasPadam
  15. moga mak yatie kembali sembuh...
    KFC meletop tentunya betul2 meletop sedapnya...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)