Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Ahad, 12 Julai 2015

BISKUT CHOCOLATE PRETZLE

Assalamualaikum kekawan..
Salam petang dihujung minggu.. tengah buat biskut ke.. Jom cuba biskut raya ni senang pulak tengok nak buat.. hasil dari FB ni.. kita masukan dalam list juga ni :)




Resepi Biskut Chocolate Pretzel
Bahan-bahan :
-250 gm mentega
-120 gm gula aising
-2 biji telur
-50 gm susu uht
-10 gm gula castor yang telah digaulkan dengan vanila
-450 gm tepung gandum
-10 gm serbuk koko
-coklat masakan
Cara membuatnya:
1) pukul mentega, gula aising dan telur hingga kembang.
2) gaulkan susu uht, gula castor, tepung dan serbuk koko.
3) dengan menggunakan beg aising, bentukkan seperti dalam gambar di dalam loyang yang sudah di gris.
4) bakar dalam ketuhar dengan suhu 180 celcius selama 15-20 minit atau sehingga masak.
5) apabila sudah masak, sejukkan sebentar di dalam peti sejuk.
6) masakkan coklat masakan dengan kaedah double boiler dan kemudian celupkan pretzel dalam coklat yang telah dicairkan.

6 ulasan:

  1. selamat menyambut lebaran buat Yati sekeluarga..
    kalau sempat,amik kad raya kat blog saya..:)

    BalasPadam
  2. Mcm senang jugak buat..nak try laa

    BalasPadam
  3. nk membentuknye tuh senang ke kak? tak pnh buat mkn tau la heheheh

    BalasPadam
  4. dulu ingtkan susah nk buat biskut ni..
    blh try buat lps raya nanti..
    tu pun kalau rajin..hahha

    BalasPadam
  5. Selalu nampak biskut ni....tp bila rasa tak delah sedap sgt, agak keras.... Yg ni mungkin lain kot..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)