Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 11 November 2013

DOAKAN NABIL CEPAT SEMBUH YE KEKAWAN ;)

 Assalamualaikum kekawan semua...
Hari ini saya bersiaran langsung dari DEMC hospital kerana menjaga nabil demam, nabil admit semalam kerana panasnya dah 38.9, terus masuk ubat punggung, hari sabtu tu saya dah bawa klinik demam panas juga, doktor kata jika tak baik dtg semula, semalan lah yg teruk sgt cirit birit dan muntah tak henti, tu bawa semula keklinik doktor terus kasi surat refer hospital, dr klinik terus ajer ke DEMC hospital, gi kat emergency terus dapatkan rawatan disitu..
Selepas diberi ubat punggung terus dia tertido dlm kepenatan, en suami pergi solat asar, saya tunggu dia dulu di bilik emergency ni, lepas saya solat dtg balik tengok dia dah sedar, katanya haus dan lapar, saya pergi beli roti dan air, habis dimknnya, tulah yg tak keluar balik..

Masih dibilik emergency, bila nabil dah sedar dari tido, nurse tu dtg utk masukan air, kenalah cucuk tgn nabil tu, menjerit dia masa kena cucuk tu tapi tak nangis, saya kata jgn tengok tapi dia nak juga tengok, tak takut dia ni dgn jarum..


Banyak betul tanya nabil dgn nurse ni.. kenapa kena cucuk jarum..
kenapa letak span tu..
kenapa kena balut...
kenapa masukan air..
nurse tu layan jer..


Pukul 6.30pm baru wad ada kosong untuk nabil berehat disana. Masa ni dah okey sikit, en suami dan kakak balik dulu untuk solat maghrib, saya tunggu en suami utk jaga dia diwad. Siang saya pula jaga sebab cuti en suami dah habis. Mohon kekawan doakan nabil cepat sembuh. Terima lasih kekawan semua..



23 ulasan:

  1. Ala la... ciannya Nabil, muga cepat baik ya. harap cuma demam biasa je. ..maklumlah shah alam ni banyak sangat kes denggi kan?

    BalasPadam
  2. As salam Kak Yati.....

    kesianya Nabil......Yan doakan Nabil cepat sembuh ye.....jangan lupa minum ubat juga.....

    BalasPadam
  3. Semoga Nabil segera sembuh sepenuhnya.

    Amin.

    BalasPadam
  4. budak bijak mmg banyak tanya.
    moga cepat sembuh Nabil!

    BalasPadam
  5. Alahai.. kesiannya Nabil... untie doakan Nabil cepat sembuh dan ekmbali aktif yer... cayang dia

    BalasPadam
  6. semoga lekas sembuh ye boy..

    BalasPadam
  7. Semoga cepat sihat ye Nabil. Sabarlah ye kak, jaga anak sakit...pahala jugak tu.

    BalasPadam
  8. semoga nabil cepat sembuh..sabar ye kak yati..

    BalasPadam
  9. Kesian Nabil...skrg ni musim demam, cuaca tak menentu, semoga cepat sembuh dan rajin makan ubat..

    BalasPadam
  10. Allahumma aghnini wazaiyina bilhilmi waakrimna bittaqwa wajammilna bil 'afiah (jadikan zikir doa ini Yati setiap kali memberinya ubat atau ketika dia sedang lena hembuskan ke ubun-ubun).... Dari jauh auntie doakan Nabil moga cepat sembuh ye sayang.. sabar sementara Allah uji ni..

    BalasPadam
  11. Terima kasih kakzakie, saya akan zikir kan doa ini kepada Nabil.

    BalasPadam
  12. kesiannya nabil.. moga cepat baik… kak yati pun, take care tau...

    BalasPadam
  13. Moga nabil cpt sembuh.kesian klu budk dmm kn

    BalasPadam
  14. kesiannyer nabil..tun xsampai hati bdk2 sakit nih.. moga cepat sembuh ye, makan banyak2.

    BalasPadam
  15. semoga cepat sembuh doa dari auntie ... ala sedih bacanyer..

    BalasPadam
  16. Lahh..kesian Nabil...moga cepat sembuh ya..
    musim demam skrg ni Kak.. cuaca pun tak menentu..tu yg senang kena penyakit kan...

    BalasPadam
  17. Kesiannya nabil. Moga cpt sembuh ye nabil syg. Take care...

    BalasPadam
  18. Alahai siannya Nabil.....kena duk hospital yeh...yg okje tak sanggup nak tengok bila anak kena cucuk jarum tu...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)