Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 15 November 2013

LZS CIRCLE : USRAH SITI KHADIJAH...COMPASS SETTING ARAH TUJUAN HIDUP

Assalamualaikum dan salam jumaat yang barokah...
Semoga kekawan semua berada dalam kemanisan iman :)

Dipejabat saya, kami telah mengadakan satu kumpulan yg dinamakan LZS circle, kumpulan usrah kami bernama Siti Khadijah, Naqibah nya Wan Ritini Binti Wan Ismail..

Ini lah anggota  usrah Siti Khadijah
 Usrah kami dah berjalan sebanyak 3 kali, baru kali ini saya dapat membuat entrinya, ini kerana saya begitu terkesan dengan topik usrah iaitu mengenai "Arah Tujuan Hidup"  iaitu dari Alam Roh, Alam Rahim , Alam Duni, Alam Barzakh dan Alam Mahsyar..

Naqibah telah menceritakan kematian seorang adik yg mana masa itu dia menjadi fasilitator... iaitu As Syahid Ahmad Ammar bin Ahmad Azam yg mana meninggal dunia di Turki.. kisahnya boleh dibaca diblog ustaz hasrizal ammar-antara-tadbir-insani-dan-takdir-ilahi/


Kisah yg diceritakan oleh Naqibah ini sungguh menyentuh keseluruhan jiwa raga saya utk saya memuhasabah diri saya yg kerdil disisi Allah... Tujuan kita hidup didunia ini hanyalah untuk mendapat keredhaan Allah maka jadikanlah keseluruhan hidup kita ini hanyalah untuk Allah...

Firman Allah 

"Tidak Kujadikan jin dan manusia melainkan untuk beribadat menyembahKu semata-mata," - surah az-Zaariyat: 56 


6 ulasan:

  1. alhamdulillah..salam jumaat kak yati

    BalasPadam
  2. Wah seronok jugakkan CH.....mencari masa terluang untuk dipenuhi dengan sesuatu yg berfaedah...lepas ni boleh le gi blog ustaz tu

    BalasPadam
  3. Salam kak yatie.. wahh ramainya ahli usrah group akk :) alhamdulillah...tun pun dr zaman study dulu join usrah.. insyaAllah, setakat ni konsisten lg.. semoga sama2 mendapat manfaat.

    BalasPadam
  4. Moga ianya membawa byk manfaat dan dpt menambahkan ilmu didada....

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah.... xtvt yang boleh membimbing hati kita, tak rugi

    BalasPadam
  6. bagus ada usrah macam ni. leh sambil mengingatkan. saya dah lama tak join usrah. tengok rancangan agama kat tv je.

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)