Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 17 Disember 2013

Cuti-Cuti Malaysia ~ A'Famosa Melaka... ^___^

Assalamualaikum kekawan... semoga ceria dan sihat selalu...

Setelah 12 tahun hanya lalu sahaja didepan Afamosa ini bila balik kg encik suami di Felda Bukit Jalor... baru sekarang kami memasuki dan menerokai apa yg ada dalam Afamosa ini... memang enjoy betul kami disana.. saya pergi bersama adik beradik saya 4 keluarga ajer.... 
Jom kita cerita sambil tengok gambar ye...


 Bila dah sampai di pintu masuk, semestinya bergambar dahulu.. gambar Nabilah, Nabil dan sepupunya Danny...


Saya, Kak Lang dan Uda adik saya pun bersama sikecil Saffiyah...

Ini tempat penginapan kami Kondo D`Savoy... memang luas kondo ni kekawan duduk 4 keluarga ni pun tersangat selesa...

Bilik utama inilah tempat tidur kami lima beranak ada dua katil Queen.. pastu bilik air didalamnya..

 Bilik kedua tempat kak lang dan kak andak.. serta mak saya...
Bilik ketiga tempat uda anak beranak....

Bujang tiga orang tu tidur diruang tamu ni... kami bawa juga dua comforter untuk dia orang tidur


Bilik air utama di bilik utama kami... kondo ni ada dua bilik air...

Dapurnya tempat kami orang perempuan main masak-masak... kami bawa beras dan lauk pauk semua .. tak makan diluar pun.. enjoy sangat main masak-masak disini... dapurnya luas..


Nabilah yang sporting untuk bergambar...


Apa lagi mama pun nak sama bergambar hehehe :)

p/s Ini mukadimahnya dulu ye kekawan ... entry seterusnya adalah aktiviti kami disana... kena susun gambar dulu ni.. banyak sangat.. :)




12 ulasan:

  1. sy suka jugak ke sini...safari dia boleh tahan gak best. cowboy town, multi animal show, birds show

    BalasPadam
  2. wah! singghah jenjalan ye kak...mcm cantik je tmpt ni...
    sy yg suami org Melaka ni pun kak belum sampai di A Famosa ni...ahaha..ntah bila lah nak menyinggah...:):)

    BalasPadam
  3. wah dia cuti ke melaka yerk.. samalah kitakan baru balik cuti jenuh nak susun gambar gakni...
    kitapun tak penah sampai a famosa ni.. suami dah pergi katanya tak syiok so kalau kita suggest ke sini sure kena reject... nanti cerita lagi mana tau terbuka hati nyer nanti sampailer kita ke sana...

    BalasPadam
  4. Ok. susun dulu semua gambar. Jgn lupa tepek gambar Nabil banyak-banyak kakak suka tengok:)

    Masak sendiri memang lebih jimat dan ikut selera apa lagi ada geng kat dapur ye yati.. sesekali masak kat dapur cantik terasa seronoknya:)

    BalasPadam
  5. waaa...cantik juga ye kondo nya tu..saya dn family dh byk kali jugak ke sana tp family day saya aritu kami sewa banglo kat dlm tu..

    BalasPadam
  6. salam yatie..lama tak pi jenguk sini :)
    sekali pi sini ada entry cuti2 Malaysia..wah yatie sekuage pi Melaka ea.!
    bestkan pi sana..masa saya pi awal tahun ni jugak,tapi stay kat hotel mampu bajet je..kondo mesti mahalkan kan ?..cantik dan beso kondo tu ea yatie!!..:)

    BalasPadam
  7. Yati...saya pergi melaka masa lepas spm..dh lama x ingt tahun bila..lawatan sekolah...

    BalasPadam
  8. Nampak selesa rumah tu. Cantik & moden. Berapa harga dia kak?

    BalasPadam
  9. nampak selesa kondo tu…
    Tak sabar tunggu entry seterusnya :)

    BalasPadam
  10. Seronoknya bercuti.. Lagi2 kalau pergi ramai2 kan.. :D

    BalasPadam
  11. noe dah lama x pergi sini...lebih 10 tahun dahhh...cantik jugak kondo tu...nampak selesa je

    BalasPadam
  12. Berapa semalam tu CH? Nampak luas dan sangat selesa sure mahalkan!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)