Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 26 Disember 2013

KEK COKLAT MOIST VS PEMANGGANG AJAIB

Assalamualaikum kekawan.... moga ceria semuanya :)

Hari ini bz betul saya, tengahari baru dapat update blog... buat kek ni projek saya semalam dengan Nabil, dah lama cikgu Nabil ni minta saya buat kek coklat moist ni, masa hari guru tempohari saya bagi kek ni kat Tadika, lepas tu cikgu dia kata pada nabil cikgu suka sangat kek yg mama nabil buat... Jadi semalam baru berkesempatan saya buat sebab memikirkan cikgu nabil tu tengah mengandung, tentu teringin sangat kan... 

Sebenarnya kek ni versi kukus tapi oleh kerana nak cuba bakar dalam pemanggang ajaib ni saya ambil sikit adunannya untuk mencuba... memang sekejap jer saya membakarnya dalam pemanggang tu lebih kurang 15 minit dah masak kek tu...


Tak comel lah sangat tapi sedap, nampak berlubang tu sebab ada gula yg tak cukup hancur tu yg berlubang-lubang... 


Saya hanya nak mencuba jer adalah dalam 10 cup kecil tu rasanya, sekali hadap oleh Nabil kek tu... dah lah dia penggemar kek coklat tu... nanti bila ada masa nak buat yg lebih baik lagi...

Ini kek yg saya kukus sebenarnya utk cikgu Aida nabil tu... tu gambar ulangan saya beri masa hari guru tempohari... yg semalam buat tak sempat nak ambil gambar hehehe...


13 ulasan:

  1. aduhh!sedap nya kak...
    kek coklat tu mmg menggoda..haha
    adui, bila lah nak dapt beli pemanggang ajaib tu...hehe

    BalasPadam
  2. terliur pulak bila baca petang2 ni..suka makan kek..
    hantar skit kat saya kak!

    BalasPadam
  3. Tapi yg kecik-kecik mestilah Nabil suka. Senang dia nak masuk mulut. Ngap-ngap tahu-tahu habis hihi...

    BalasPadam
  4. sedapnya. fav saya ni kak sebab saya suka yg lembab2 sket

    BalasPadam
  5. saya pun prefer yg kecik..comel dan sng ngap! :D

    kek ni yg kukus ke yg bakar lagi sedap ek? tak pnah try versi bakar.

    BalasPadam
  6. wahh... sedapnya, kita suka bab cake cake ni.... hihi

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    BalasPadam
  7. Tak pernah lagi menguih dengan pmanggang ajaib..cun la kak kek tu bila dikukus.

    BalasPadam
  8. senang ye yatie guna pemanggang ajaib tu untuk baking kek ni..saya ada pon ada juga pemanggang ni..tak try lg untuk baking..:)

    BalasPadam
  9. Sedapnya kek coklat..
    Pernah jugak try buat kek pisang guna pmggang .Memang mnjadi..

    BalasPadam
  10. huwaaaaa...rasa nk nangis je tgk kek yg sedap tu...kt mana nk cari malam2 nie.....

    BalasPadam
  11. Lama x buat kek...tgk yatie buat rasa teringin pulak.

    BalasPadam
  12. Sama dgn anak2 saya kak... Semua suka mkn kek coklat

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)