Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 25 Julai 2016

FADILAT PUASA 6...Rugi kalau tak rebut..

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..



*SALAH SATU FADILAT PUASA*

Sel darah putih adalah unsur utama bagi immunity tubuh manusia.

Menurut penelitian ilmiah, puasa satu hari menghasilkan sel darah putih cukup untuk menjaga tubuh manusia selama 10 hari.

Jika 1 tahun hijrah itu 355 atau 356 hari maka kita perlu puasa 36 hari untuk menghasilkan sel darah putih yg cukup bagi tubuh.

Oleh sebab itu kita perlu puasa 6 hari di bulan syawal untuk menyempurnakannya.

Allahu Akbar betapa agung-Mu wahai Robb-ku.

(Dr. Zaghlul Naggar)

*RENUNG²KAN LAH*
*MENUNG²KAN LAH*
*FIKIR²KAN LAH*

Sumber : WhatsApp

p/s Kekawan dah habis puasa 6 syawal.. saya masih ada 3 hari lagi.. moga sempatlah nak puasa syawal ni.. perempuan mcm nilah bila ABC terpaksa berhenti..

13 ulasan:

  1. Masih ada 2 hari lg...
    Besar fadilatnya..

    BalasPadam
  2. terima kasih berkongsi kak...
    saya belum berkesempatan lagi nak puasa 6 tahun ni...huhu...

    BalasPadam
  3. sempat lg nk abiskan kak.... ada 10hr lg lbh kurang nih

    BalasPadam
  4. Syawal masih ada sisa lagi
    Peluang utk direbut oleh semua umat
    Rugi kalau tak dibuat perkara yg mudah begini. Sebulan boleh buat takkanlah 6 hari aje tak larat kan Yati...

    BalasPadam
  5. Tahniah kpd yg dah selesai menyempurnakannya.

    BalasPadam
  6. Tahniah kpd yg dah selesai menyempurnakannya.

    BalasPadam
  7. tak habis puasa 6 lagi ni.. πŸ˜…

    BalasPadam
  8. Hebatnya disetiap kejadian, Allah iringkan sesuatu kebaikan tu ye CH. Memang rugi tak buat tp apakan daya...
    Mcm tak sempat nampaknya huhu...

    BalasPadam
  9. berpuasa dikala org lain tak berpuasa memerlukan semangat yg kental,kan Yati.:)

    BalasPadam
  10. insya Allah hari ni dah last day mudahan sampai ke petang yatie
    best kalau semua ikut berpuasa dalam rumah tak terasa berpuasa sunat syawal

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah, saya baru aje selesaikan semalam. Lega dah hati ni. Ingatkan tak dapat juga sebab tengah berpuasa tetiba bendera berkibar megah. Kenalah postpone seminggu lebih!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)