Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 23 Disember 2014

TAMMAT... WASALAMU.. PONDOK ADEK ^___^

Assalamualaikum kekawan.. selamat petang..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik hendaknya..

Pada hari Jumaat yg lalu tammat lah pengajian Nabil di Pondok Adek itu.. sungguh gembira dia belajar disitu.. dapat hadiah pelajar terbaik hafazan.. Alhamdulillah..


Alhamdulillah .. Nabil berjaya menghafaz 16 suruh dan dapat sijil penghargaan dari Pengasas Pondok Adek Dr Hj Amdan Ahmad..


Inilah hadiah yg diterima oleh Nabil Elementary Set.. senang mama tak payah beli lagi kan..

Ini pula sijik penyertaan mengikut program Cuti Sekolah Madrasah Bahru Al Fateh Pondek Adek.. Nabil masuk dua minggu jer sebab lambat tahu tempat pengajian ni..

Sibuk ambil gambar sijil dan hadiah tu.. kata nak hantar kat Ustazah Zubaidah yg Nabil dapat hadiah :)

Ini lah aktiviti mereka selepas balik mengaji pergi makan-makan oleh Mak Long nya.. kakak ipar saya..

Di Pondek Adek tu Nabil dapat pulak best friend.. namanya Ikmal.. Ikmal tinggal sama taman dengan adik ipar saya tu.. rumah selang dua buah rumah jer dgn rumah adik ipar saya.. habis mengaji di situ lah tempat lepaknya.. makan bersama, solat jemaah bersama dan tidur petang pun bersama... Ikmal ni anak tunggal tu yg suka bila nabil datang bermain rumah dia ...




14 ulasan:

  1. separuh dah siap mahkota utk ibu bapanya...Mudahkan urusan hafalan. Sejuk hati ye kak anak2 ke arah agama ni.

    BalasPadam
  2. Alhamdullilah.. dipermudahkan segalanya..anak pintar...
    kat mana ni yerk... kalua dekat boleh join untuk cuti akan datang...

    BalasPadam
  3. Allah... terharunya kakak baca N3 ini Yati. Kakak tumpang gembira dgn kebolehan Nabil. Salam kakak buat Nabil katakan tahniah dan syabas buatnya:)

    Nabil ni wali tau tau buat kak Nabilah dan Najeeha..

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah, tahniah... aunty tumpang gembira...

    BalasPadam
  5. alhamdulillah..tahniah...bagusnya Nabil..moga diterangkan hati lagi untuk menghafal surah2 lain..:)

    BalasPadam
  6. wah..alhamdulillah! walau masuk lewat, mampu hafaz 16 surah. saya pulak yg rasa seronok! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry, ni saya ujie. Lupa log out blogshop :)

      Padam
  7. Cuti sekolah mmg kalau dpt penuhkan dgn aktiviti mcm ni mmg best kan.. alhamdulillah, tahniah nabil.

    BalasPadam
  8. Semoga dia membesar sebagai muslim sejati seperti yang diimpikan ibu dan ayahnya, amin...

    BalasPadam
  9. terlebih dulu terima kasih atas nasihat yatie di blog kakak ...terharu kakak membacanya.
    moga yatie beroleh anak2 yang soleh dan soleha seperti yang diimpikan setiap ibubapa.

    BalasPadam
  10. Alhandulillah bagus nya.. dapat hafazan terbaik lagi tu.. :D

    BalasPadam
  11. tahniah Nabil.. Ya Allah bagusnya dapat hadiah hafazan terbaik lagi. besar jadi anak soleh ye Nabil..

    BalasPadam
  12. Tahniah Nabil..... wah bolehlah ganti ayah jadi imam kat rumah yek CH.....

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)