Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 26 Disember 2014

SEMOGA ABAH CEPAT SEMBUH ...

Assalamualaikum kekawan.. salam Jumaat yg barakah..
Semoga hari ini kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan sihat sejahtera..

Hari pertama abah di hospital di wad pemerhatian..
Dua hari ni saya menjaga abah saya yg demam jangkitan kuman diparu-paru.. Sebelum ni abah dah demam tapi on off jer demam nya.. pada hari rabu 24 dis pagi tu nak pergi kerja.. dapat call dari mak.. kata demam abah semakin teruk.. jadi saya terus balik Kuang.. risau juga hati ni.. sampai rumah tengok abah dah tak berdaya sangat.. cakap dgn adik kita hantar abah ke hospital jer lah.. Saya dan adik pun bawa ke hospital terus ke wad kecemasan..
Memang abah dah down.. gula turun 3.7, tekanan darah rendah, oksigen pun kurang jadi tak boleh bernafas secara normal..

Malam tu abah dah naik ke wad .. tido 
Pukul 9.30am doktor datang .. periksa abah.. doktor kata buat x ray paru-paru.. jadi keputusan nya paru-paru dijangkiti kuman.. pukul 10 malam baru wad ada kosong.. sepatutnya abah masuk wad kelas 1 tapi keadaan abah yg perlu pemerhatian jadi letak abah kelas 3 depan kaunter.. dekat dengan doktor dan nurse..

Pada hari kedua tu abah dah semakin baik demamnya dan tak meracau-racau seperti hari pertama.. Alhamdulillah.. petang tu saya suapkan dia makan .. banyak juga dia makan bubur nasi tu.. memang kena pujuk abah tu.. sekarang ni saya kerja jadi kak andak saya jaga di hospital tu.. dari pagi kak andak pujuk suruh makan.. dia tak mahu.. kata nak balik rumah .. nak pergi sembahyang Jumaat ni.. huhuhu.. aduh sedih pulak saya :(

Kak andak whatsapp gambar abah yg sedang merajuk.. nak balik.. muncung jer kata kak andak.. pujuk makan tak hendak .. kata nak solat nanti lepas solat baru makan.. Semalam saya pujuk dia makan dulu bila dah sihat cepat .. boleh keluar.. lepas tu baru pergi masjid.. kita solat ye.. Saya suruh kak andak cakap macam tu pada abah.. tapi abah tetap merajuk pastu dia nangis huhuhu :( 
Camne ni wasap kak andak.. saya kat ofis ni pun tak senang hati dibuatnya.. 
Ya Allah.. sembuhkan lah abah ku .. semoga abahku dapat beribadah kepada Mu dengan sempurna.. 
Ya Allah wahai yg Paling Mengasihani daripada segala yg mengasihani, dengan rahmat Mu kami meminta pertolongan ya Allah ya Rahman ya Rahim agar engkau menguatkan kami dengan kekuatan Engkau ya Allah dan berikan pertolongan dengan pertolongan Engkau ya Rahman dan berilah `afiat kepada abah kami dengan `afiat Engkau dengan rahmat Engkau ya Allah wahai yang paling Mengasihani daripada segala yg mengasihani. Aamiin.


15 ulasan:

  1. assalamualaikum..bersabar ye kak..smoga ayah akak cepat sembuh dn dipermudahkan segala nya...sy nk share kn 1 pesanan dari sorang mak cik sewaktu sy jaga arwah emak sy d hospital... pesan mak cik 2 slalu2 lah wuduk kn emak... dan skrg sy pn nk sampai kan pesanan ni pada akak...perkara yg baik elok kt panjang-panjang kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih cik cempaka.. pesanan yg bermanfaat..

      Padam
  2. akak tumpang berduka Yati..teringat ayah kt kampung yg tak berapa sihat jugak...
    semoga ayah Yati cepat2la sembuh...

    BalasPadam
  3. ya Allah terus teringatkan arwah ayah akakni ha... moga Yati tabah dan doa dari jauh akak kirimkan moga diberikan kesihatan yang baik hendaknyer..

    BalasPadam
  4. Allahuakbar!..sayunye hati falsya tgk abah akak..semoga abah akak cepat sembuh ye..cepat sembuh ye pakcik..amin..;(

    BalasPadam
  5. insyaallah saya doakan yang terbaik ya
    sabar ya

    BalasPadam
  6. kakak doakan abah yatie kembali sehat ...sedih kakak baca doa2 yatie utk abah yatie.Kakak tak pernah menjaga abah yang sakit seperti yatie sebab hingga akhir hayat nya dia sehat2 aje.

    BalasPadam
  7. Kakak sedihlah Yati. Tapi abah ni kuat semangat. Itu yg kalau boleh dia nak buat seperti yg biasa dia lakukan. Moga abah cepat sembuh. Kakak doakan dari jauh.

    BalasPadam
  8. semoga abah akk cepat sembuh..mmg klu parents kita sakit ni kita cepat risau.apalagi org tua yg kudratnya dah tak banyak

    BalasPadam
  9. Semoga akak sekeluarga tabah menghadapi dugaan dari Nya. Saya doakan semoga Abah akak cepat sembuh. Insha Allah, amin amin.

    BalasPadam
  10. Bersabarlah dengan dugaan yang diberi. Mesti ada hikmah di sebaliknya. Lagipun, setiap sakit itu penyuci dosa2 kita yang lalu. Semoga cepat sembuh. Amin...

    BalasPadam
  11. Inilah dugaan yang paling sha takut...
    bila mama atau abah jatuh sakit....
    semoga abah akak diberi kekuatan lagi :) insyaAllah...

    BalasPadam
  12. Semoga Ayah akak cepat sembuh..
    Kuatkan semangat dan tabahlah hadapi dugaan..

    BalasPadam
  13. pakcik dah sihat jaga diri yeee..

    BalasPadam
  14. Aminnnnn...... Manalah selesa kalau dah duk kat sepital tu kan CH...
    Sampai meracau racau gitu mmg tinggi tu demamnya

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)