Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 9 Februari 2015

Kegembiraan MELETOP Bila Di Kolam RENANG ^___^

Assalamualaikum kekawan...
Semoga kita semua berada dalam rahmat dan dibawah lindungi Ilahi hendak :)



Pagi Sabtu yg lalu selepas drop by Nabil di kelas memanah, saya terus pergi ke Akuatik Shah Alam untuk kelas renang bagi kakak 2 orang ni.. begitu teruja lah nak belajar berenang mereka ni..


Inilah coach mereka , Cik Azura yg sangat baik kata mereka, saya tengok gembira jer mereka belajar bersama coach yg murah dengan senyuman.. mula-mula coach ajar cara bernafas dalam air.. Gelembung kan pipi.. lepas tu menyelam .. dan keluarkan gelembung udara tu..

Mula mereka menyelam dan bernafas dalam air tu.. tergelak saya tengok mereka berdua tu.. tercungap juga :)

Lepas tu belajar untuk terarpung diatas air pulak..

Buat dulu latihan diatas cara-cara nak berenang, bagaimana pergerakan kaki tu...

Lepas tu baru dipratik didalam kolam pulak.. "berenang macam kaki katak mama " kata mereka bercerita dengan saya. Saya hanya duduk ditepi kolam tu sambil mengambil gambar. Ambil gambar tu dah semestinya.. mama kan blogger ehe :D

Mereka belajar selama 1 jam ajer.. itu pun dah menggigil kesejukan.. kelas bermula pukul 9.00-10.00am, saya ambil sisi pagi sebab senang sekali hantar Nabil. Saya perhatikan kakak Nabilah cepat belajar, coach selalu sebut.. ok good Nabilah.. dah boleh buat dengan baik.. yg Najeeha ni belum boleh sangat lagi.. dia kata.."Jeeha kena menjingkit dalam kolam tu mama, kolam tu dalam juga".. "Ok lah, tak pe , baru first daykan.. lama2 nanti ok lah tu" balas saya.. 
Jadi sepanjang hari tu dok bercerita kisah mereka berenang jer lah dengan gembiranya..

Saya daftarkan mereka di kelas MAI SWIM.. banyak cawangan tempat kelas renang disediakan oleh Maiswim ni..

PUSAT AKUATIK DARUL EHSAN, SHAH ALAM,
MULTIMEDIA UNIVERSITY, CYBERJAYA & PUSAT KEJIRANAN PRESINT 11, PUTRAJAYA





Saya ambil yg 4 kali seminggu pada hari Sabtu , masa 9.00-10.00am. RM80.00 dan pendaftaran RM20.00. Kelengkapan renang disediakan oleh kita sendiri. Jika kekawan berminat boleh lawat laman web ini http://www.maiswim.com/kelas-renang.html

Lepas habis kelas renang , pergi pulak ambil Nabil, Tapi bila sampai sana tengok Nabil macam tak ceria saja.. rupanya hari ini coach dia tak datang, jadi tak ada lah shoot memanah, cuma belajar cara-cara pasang bow ajer .. frust sungguh lah Nabil :(



20 ulasan:

  1. bestnye….nostalgia pusat aquatic SA ni bt kami… Arfa & ANis sempat belajar berenang kat sini sblm kami pindah brunei….

    BalasPadam
  2. tak penah join kelas swimming ni..tp alhamdulillah dapat mak yg garang ni, so far saya belajaq berenang pon dr mak, berkat mak yg garang..kikikiki...boleh la jugok kan...

    BalasPadam
  3. thun 2015 permulaan yg bgus utk anak2..berwawasan umminya...

    BalasPadam
  4. wah..seronoknya..dua2 aktiviti menyeronokkan...

    BalasPadam
  5. Baguslah bagi anak-anak belajar berenang Yati. Anak kakak dulu selalu pergi tak berlatih pun tapi main dgn papa dia tapi sebeb selalu lama-lama pandai. Ini sejak kakak sulungnya ke U dah tak pernah pergi entah ada lagi ke tak skillnya tak tahulah..

    BalasPadam
  6. Saya sendiri tak pandai berenang, agaknya kalau lemas di laut, isteri yang tolong selamatkan saya (kalau dia nak tolonglah!!) sebab isteri pandai berenang...

    BalasPadam
  7. bagusnya! untung mereka..kecik2 dah dapat g kelas renang.

    BalasPadam
  8. bestnye kak..xde la mahal mana pun kan..falsya mmg nak antar anak gie swimming class..tp tunggu beso skit..heheh

    BalasPadam
  9. bagus ye dorang masuk kelas renang..

    ssalam perkenalan kak :)
    jemput ke blog nana nanti

    BalasPadam
  10. Yg boy belajar memanah..yg girl belajar berenang..bagusnya daftarkan anak2 utk ikut kelas kemahiran cmni..mesti derang pun happy sgt

    BalasPadam
  11. nnti nk cari jgk lah utk aiyan, bgs kan katanyer berenang nih utk pernafasan...

    BalasPadam
  12. Tq for the info kak!
    Dan selain memanah, saya & wife mmg nak hantar jugak ke kelas renang ni utk anak2 kami nanti....sebab mereka mmg penakut air! hahaha

    PS: saya geng lagi dgn Giant..hihihih..cuma semalam dah urgent kena singgah jugak ke Tesco beli barang..ikan2 tu tak beli pun, tak fresh...wife beli kat pasar..hahaha

    BalasPadam
  13. Oh bagusnya..boleh hantar deeja ni...sukan sunnah..syabas anak-anak!

    BalasPadam
  14. Bagus hantar anak2 belajar berenang.
    Anak2 kak zai belajar dengan hubby aje. Bolehlah kalau untuk suka2.

    BalasPadam
  15. bestnyaaa hihi. suka suka. bagus kecil2 da pegi kelas.
    jangan jadi cem CT tua tua baru nak pi =P tu pun rajin ponteng..
    Siti Yang Menaip

    BalasPadam
  16. oh kat Putrajaya pun ada.. tringin gak nak masukan anak nnt, hehehe.. thx for da info kak...

    BalasPadam
  17. Mama kenapa tak belajar sekali .....kalau belajar kan senang....boleh masuk sukan olimpik hihi

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)