Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 11 Julai 2013

Hasil rembatan en suami ^___^

 Seusai jer FLORIA di Putrajaya pada hari isnin tu hari, terdapatlah bunga-bunga yg kurang cantik di tinggalkan, mungkin kerana bunga tersebut dah ada yg rosak dan TESCO yg mana event di kelolakan oleh syarikat en suami pun banyak yg di tinggalkan... so ni lah kesempatan yg diambil oleh en suami untuk di angkut balik...

Bila saya balik petang tu rumah dah penuh dengan bunga-bunga ni... budak bertiga tu pun tercengang... mana lak datang bunga ni sebab mama dia walaupun peminat tegar bunga tak de satu pun tanam bunga hehehe

Bertambahlah kerja mama untuk menyiram pokok-pokok bunga ni semua :P...
Terus capai paip dan siram pokok tu semua, nabilah pula mengingatkan.. ambillah gambar mama cantik bunga-bunga ni.. dan boleh masuk dalam blog... tau jer nabilah saya nak cerita dlm blog kihkih...

Senget pulak dah pokok bunga kelapa tu :D

Pokok buloh pulak... pokok ni dah lama diidamkan oleh en suami :)

Pokok orkid yg di gantung pada pokok buloh tu...

Close up sikit...

Dan lagi close up putih berseri ni :D

Ada dua pokok kelapa ni...

tinggal sekuntum jer bunga orkid tu.. kan nanti nak baja bagi cantik dan berbunga.. 
Yang ni pun tinggal 3 kuntum dan nak layu...

Yang ni masih cantek kan....

suka suki saya... close up sikit :D

Last one yg tinggal sikit juga bunganya :D
Pasu-pasu yg dapat... tapi tak tau bila projek en suami nak mengalihkan bunga-bunga tu..
p/s Malam ni berbuka puasa kami empat beranak jer lah nampaknya... en suami hendak ke Penang... ada event di sana pulak huhuhu... sedihnya asyik kena tinggal...

15 ulasan:

  1. kalau dapat free mmg suka...Selamat menjaga pokok tu semua ....nak2 orked tu...kena selalu belai, berbual...orked juga sebahagian kehidupan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye fazian, lepas ni akak nak nyanyi pulak kat bwh pokok bunga, mcm mak akak suka ckp dgn bunga sambil nyanyi hehehe ;)

      Padam
  2. salam kak yati..
    wahh.. bestnya dpt bunga free.. sapa yg tak suka.. walaupun kurang cantik kalau dijaga betul2 lama2 nnt pasti subur & rajin berbunga...
    slmt berpuasa..

    BalasPadam
  3. bestnye..free dan elok je lagi.
    saya pun angan2 nak ada pokok buluh gitu..ala2 redup hutan je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah lama en suami akak beranga- nak pokok buloh tu Ujie... suke betul dia ;)

      Padam
  4. Nabilah pon da tau kerje hakiki mama nyer blogging yer he3

    BalasPadam
  5. wei.... sukanya dapat bunga cantik2... free lak tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena rajin saya lepas ni kak rose... takut mati jer ;)

      Padam
  6. Best sgt tu k.yatie. ...kalau beli tah berapa byk nak kena bayar ni. Kalau saya pun sukaaaaa :D

    BalasPadam
  7. Eeh kak...seronok saya tengok, sbb sy peminat tegar bunga kot...

    BalasPadam
  8. Cantik jugak orkid tu yeh CH... Best gak tu free hehe...
    alahai siannya kena tinggal!

    BalasPadam
  9. hijau jer halaman rumah akak yer..sejuk mata memandang...;)

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)