Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 4 Oktober 2013

"Cuba mama teka ini apa? " Soal Nabil

Main teka teki pulak Nabil dengan saya petang tu apabila saya ambil dia di tadika.... puas saya membeleknya apa benda ni... "Mama tak tahu lah Nabil" mengalah saya selepas berfikir tiada jawapan....


"Alah mama itu pun tak tahu"balas Nabil
"Memang betul mama tak tahu" saya tahu dia tak puas hati dengan jawpan saya tadi....

Okey sekarang Nabil main mama tengok dan fikir semula apa bendanya.... aduh hendak juga jawapan nya dari mama, dia pun naik atas meja kantin sekolah tu, katanya kena main tempat tinggi...

Maka dilontarkan nya permainan itu ke atas dan berpusinglah jatuh kebawah ... umpama payung terjun atau kipas....
Saya pun meneka dengan pantas... "ha mama dah tahu, payung terjun atau kipas berputar"... konfiden jer mama meneka hahaha
ternyata tekaan saya itu salah juga... "Salah lah mama, teacher kata ini helicopter", jawabnya, "cuba tengok betul-betul kan macam kipas helicopter"... "Ye lah Nabil macam kipas helicopter" sahut saya teruja, sebenarnya nak mengambil hati sikecil ni...

Petang itu, menunggu kak jeeha keluar kelas itulah permainannya dengan gembira, mama masa ni lah nak BW kekawan hehhe :)

5 ulasan:

  1. hehehe...comelll helikopter nabil

    BalasPadam
  2. heheh.. anak kecil imaginasinya kuat.. kita yg dewasa tak dpt nak capai hingga ke situ...

    BalasPadam
  3. kadang2 imaginasi budak2 nie lg hebat dr kite...anyway...Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

    BalasPadam
  4. jawapan mama pun dah hampir tu...
    budak2 tak perlu mainan mahal utk buat mereka terhibur, kan?

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)