Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 29 April 2014

TERBANG bersama MH860 ke MEDAN ... ^__^

 Assalamualaikum kekawan ... Moga Ceria dan Sihat :)

Penerbangan saya ke Medan dengan MH0860.. ini kapalterbang yg sebelah tu ehe :) saya kebetulan duduk belah tingkap, jadi saya ambilah gambar kapalterbang yg disebelah tu :)


Inilah boarding pass saya.. masa pergi pukul 8.50am waktu Malaysia dan sampai di Medan 8.50am waktu Medan hehehe rupanya kita awal 1 jam dari Indonesia jadi kena putar ke belakang waktu jam tu...





Saya pun membedik panorama dari dalam flight indah pula melihat awan yg membiru dan matahari yg bersinar cerah...

Sesungguhnya filight ini tidak terbang tinggi .. bila saya menjenguk kebawah, kelihatan feri dari Dumai menuju ke Umbai Melaka.. ada pilihan kita hendak ke Medan dengan menaiki feri, lebih kurang perjalanannya 5 ke 6 jam..


30 minit kami membelah lautan.. berjumpa pula daratan muka bumi Medan...





Bentuk muka bumi Medan ini serupa juga dengan Selangor jer... pokok kelapa sawit.. pokok getah dan sawah padi.. dari atas kita lihat hijau ajer...
Sekejap jer sampai macam kita flight ke Langkawi saja... kacang yg di beri didalam flight pun tak habis di makan lagi ... pengumum dari kapten kapal kata sebentar lagi kita akan mendarat...
Sampai disini dulu ceritanya ye... nanti saya sambung lagi selepas gambar disusun untuk menulis entri lagi :)



21 ulasan:

  1. Terbang membelah awan sekejap itu lebih baik dlm saat macam-macam kisah terjadi buat masa ini ketika menaiki flight.

    ps: an appreciation towards kakak's N3 today. Lets visit a while.

    BalasPadam
  2. Wah..teruja tul nk ke medan kak..

    BalasPadam
  3. 30 minit dalam kapal terbang, tak sempat panas bontot dah turun..yang penting semuanya selamat

    BalasPadam
  4. owhhh sekejap jer ya terbang ke medan... he3.... ingt kan lamaaa.... Alhmdlh selamat sampai...

    BalasPadam
  5. Ceritakan nnt yer...walaupun ada beberapa N3 dari bloggers lain ttg Medan..brgkali ini destinasi bercuti aku utk thn ni T...

    BalasPadam
  6. tak sabar tunggu cerita...
    urusan kerja ye kak...tak bw family tu..
    anak bongsu windu omaknya...

    BalasPadam
  7. ooo kutunggu kisahnyer nanti...

    BalasPadam
  8. Zura pon teruja dengan permandangan dari atas bila naik kapal terbang.
    terasa kecil sangat diri kita.. :)

    BalasPadam
  9. wah wah wah...seronoknya....dah lama tak bercuti ni...hehehehe

    BalasPadam
  10. teruja akak nak tau cerita selanjutnya di medan....

    BalasPadam
  11. Ooo pergi ke Medan ya.. sy pegi thn lps..uhuhuh rasa mcm serik nak pegi sana dah..sebab terperangkap dlm jammed 3 jam ada pokok tumbang...uhuhuh

    BalasPadam
  12. Dah sampai ke Medan rupanya penghantar hadiah untuk Kakzakie :) Semoga segala urusan berjalan lancar di Medan.

    BalasPadam
  13. Wahh... bercuti yerr...! enjoyy kayy :D

    BalasPadam
  14. akak suka flight malam2...tgk bintang2,cantik....bkn apa..kalau tgk lau membiru..takut pulak hehe

    BalasPadam
  15. bestnya dapat g berjalan :D takut sekarang ni nak naik kapal terbang :D padhal x mampu lg :D

    BalasPadam
  16. Salam Yati...bestnya terbang membelah awan...slmt bercuti yer

    BalasPadam
  17. best nyer naik flight dapat duduk tepi tingkap… saya pun suka request seat sebelah tingkap… tapi kalau naik dgn anak2, kena la mengalah dgn mereka.. hihihi
    Owh, mcm UK dgn Europe pun beza sejam juga… tak sempat nak jet leg org kata… hihihi

    BalasPadam
  18. Saya juga kalau naik flight suka duduk tepi tingkap - pertama sebab saya suka tengok awan dan panorama di bawahnya, kedua sebab rasa lebih free berbanding duduk di seat tengah atau seat tepi laluan penumpang lain.

    BalasPadam
  19. salam Nur ..
    Welcome to Polinia airport ..
    bangga tk bila kuar dari airport tu nampak stesyen Petronas ..
    tunggu next entri ..
    aby pun pernah buat entri psl Medan/toba ..

    BalasPadam
  20. Baru terjawab teka teki okje dalam entri pertama tadi....Best tak CH?

    BalasPadam
  21. wah best... ni le sebab wat passport ritu kan... happy holiday yer

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)