Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 2 April 2014

DISUATU PETANG NAN INDAH BERSAMA SUNSET :)

Assalamualaikum kekawan.. ceria selalu :)

Selepas kami berjimba-jimba bersama si Monkey di Bukit Malawati tu..disini Berjimba-jimba dengan Si Monkey... ^__^ Kami menyinggah untuk dinner di Jeti Ikan Bakar Jeram..
Sementara menunggu hidangan sampai saya pun melayanlah sunset yg sungguh indah itu :)

Semakin turun hingga kekaki langit sunset itu semakin indah permandangannya.. Subahanallah indah sungguh ciptaanNya :)

Kak Nabilah dan maksu Mai nya pun menikmati keindahan sunset pada petang itu..

Bila ada playground .. disitulah mereka bersuka ria dulu.. berjimba-jimba keseronokan..

First hidangan adalah kerang bakar.. pergh berebut-rebut mereka makan seronok saya tengok...

Kemudian habis mereka makan kerang bakar .. sampai pula makanan malam tu.. yg ada dalam gambar ni Ketam tiga rasa, Sotong goreng tepung, Kailan goreng ikan masin... 
yang tiada dalam gambar udang goreng butter, siakap stim halia..
masa tu tengah seronok makan .. jadi mana nak sempat bergambar bagaikan.. masing-masing dah kelaparan..
Balik dalam kereta budak berempat tu tido dalam kekenyangan.. bersama hujan pada malam itu..






19 ulasan:

  1. Bukit Malawati, jeram? nanti nak terjah entri yang lepas, familiar...wah cantik sunset, makanan sangat mengiurkan, di umah ni dah tak stock seafood cuma ikan ja, bila tengok terbaca ka seafood memang tringin. suka kerang ek, aunty pun heee.

    BalasPadam
  2. cantik pemandangan sunset ni..kalau dapat pause kejap masa tu..

    BalasPadam
  3. Satu masa dulu saya suka makan kerang bakar hingga satu hari bila sepupu lumpuh diserang angin ahmar, saya rasa seram bila tengok kerang bakar....

    BalasPadam
  4. cantik gambar2 sunset tu...wah....sedap sangat nampak ketam tu...

    BalasPadam
  5. seronok kan kak bawa anak2 makan...

    BalasPadam
  6. Sunset yg cantik kan T..aku suka sgt tgk..tak kira lah sunset ker..sunrise ker..tgh hari tegakker...mendung ker..suka sgt ku bidik2 situasi tu dgn enpon murah aku....Lauk pauk yg diorder itu adalah kegemaran aku jugakkkk T....

    BalasPadam
  7. sunset biasa tgk...tp sunrise tak pernah tgk...dulu bercuti kat terenganu,tido tepi pantai...dgn harapan nak snap sunrise...malangnya musim tengkujuh..lansung tak nampak matahari

    BalasPadam
  8. wahhhh cantik nyer sunset....

    BalasPadam
  9. Assalam
    Cantikkan, damai melihatnya

    BalasPadam
  10. cantik sunset tu...lg cantik dapat makan2 sedap...

    BalasPadam
  11. la... kita pegi tempat yang sama ke.... ermmmm...

    BalasPadam
  12. Assalam Yati,
    cantik gambar2 yang diambil..seronok tengok anak2 bermain..sana masih cuti sekolah lagi ke?..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuti sekolah akhir Ayu.. isnin dah mula sekolah.. Brunei masih cuti ke Ayu..?

      Padam
  13. cantiknyer...
    suka gak makan kat sini... harap dapat singgah lagi ke sini nanti..
    harga makanan dan rasanya memang berbaloi2...

    BalasPadam
  14. Seronoknya makan2, main2 n brkumpul ramai2...menu pn best2x,.

    BalasPadam
  15. Cantik nyer pemandangan ... Menarik nyer makanan ...

    BalasPadam
  16. waaaa..subhanaAllah..cantik nya sunset...mesti tenang dan damai je tgk..
    menabung kt sini kak..

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum kak yati...tmpt2 yg akak gi tu dh dkt dh dgn umah sy...mmg cntik pemandangan matahari terbenam kn.. :)

    BalasPadam
  18. terbaiklah .. saya yg dekat pun x pernah makan kat jeram ni...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)