Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Ahad, 6 September 2015

KEK BATIK BROWNIES MUDAH

Assalamualaikum kekawan..

Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik hendaknya..
Selamat bercuti dihujung minggu kekawan.. apa buat hujung minggu ni.. 
Tengah melayan FB, ternampaklah pulak kek batik ni di wall saya.. dah lama anak dara saya Najeeha minta kan buat kek ni.. tapi tulah tak berkesempatan aje.. Rasanya nak cuba buat raya haji nilah.. tengok resepi pun mudah..





KEK BATIK BROWIES
Bahan-bahan;
250gm packet milo
1 tin susu cair
1 buku buttercup
1 cawan gula halus
serbuk koko (dlm 1 sudu besar)
1 1/2 packet biskut marie
kacang yang telah di blend kasar2
untuk topping resepi sama dengan brownies princess
Cara-cara;
masukkan semua bahan-bahan tadi ke dalam periuk (kecuali biskut marie)
cairkan semua bahan-bahan tu dengan api yg kecil .kacau bahan-bahan tu smpi pekat (dlm 15 min) ,bila da pekat, tutup api dan masukkan biskut marie pastu terus angkat .
masukkan ke dalam loyang selang seli kan dengan kacang dan mampatkan pastu, letakkkan topping coklat di atsnya kemudian sejukkan.
Selamat Mencuba .
Jom share resepi ni Emotikon like

8 ulasan:

  1. Sedap ni..sy selalu jugak buat kalau teringin nak makan..kadang guna serbuk koko kadang guna milo

    BalasPadam
  2. Saya tak reti buat tapi memang pandai makan...

    BalasPadam
  3. Macam dah tengok kek ni. Kat mana ek? Kat FB ke kat sini entah le.....
    Nampak mmg lemak berkrim kan CH....mabeles tu. Tapi takut mak nak makan weyh

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)