Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 10 September 2015

TAUHU SEDAP..

Assalamualaikum kekawan..

Saya ni bila tengok resepi mudah dan sedap mulalah teruja nak 

membuatnya, tapi tak tahu lah bila masanya..

Apa pun save lah dulu kat sini.. kekawan bolehlah cuba dulu kalau 

ada masa ye.. Terima kasih pada tuan punya resepiHerniza Ahmad..


Bahan
4 ketul tauhu
2 tiub tauhu jepun
udang @ isi ayam
cili merah
daun bawang
telur 4 biji
garam, serbuk lada putih, serbuk maggi secukup rasa
caranya:
blender tauhu, tauhu jepun, telur 2 biji, udang @ isi ayam.
lepas tu masukkan hirisan daun bwg & ciili merah.perasakan garam ,serbuk lada putih & maggi secukup rasa.gaul rata
lepas tu masukkan bahan bancuhan tadi dlm bekas plastic.kukus.lepas tu potong saiz yg dikehendaki..
pukul 2 biji telur..celup & goreng..siap
oleh di cicah dgn sos thai..selamat menjamu selera..

Harniza Ahmad
RESEPI MASAKAN

13 ulasan:

  1. bahan2nya tak banyak..cara membuatnya pun senang ja kan..

    BalasPadam
  2. yummy...bleh la rietta try utk mnum petang...thanks for the share...

    BalasPadam
  3. cara buat mcm senang boleh di try nnti... copy dulu lah resepi nyer hehehe
    mintak ijin niru yek kak

    BalasPadam
  4. saya dah lama menyimpan resepi ni..tapi tak buat buat.. hahaha

    BalasPadam
  5. Nampak macam mudah saja nak membuatnya. Apa pun setakat ini saya lebih suka tauhu sumbat (di Utara tauhu dipanggil taukua)..

    BalasPadam
  6. Salam khamis...
    Singgah pagi melawat kawasan :)

    BalasPadam
  7. mmg yummy..nmpk mudah blh try ni...hehehe

    BalasPadam
  8. mcm nak buat tp xtau bile falsya leh wat kak...

    BalasPadam
  9. kakak masa anak2 ada kat rumah suka juga buat resepi ni tapi tak pernah bubuh isi ayam atau udang,terima kasih yatie kongsi resepi mudah ni

    BalasPadam
  10. Tengok resepi pun dah tau sedap......
    Macam macamlah diaorang ni kan CH....Ada jer idea depa nak mencipta resepi....
    Tp mcm membazir pulak kan ....tahu tu dah elok elok molek, diblend pulak hihi.....

    BalasPadam
  11. ya ampun..sedapnya....JM mmg suka mkn tauhu...masak mcm ni leh mkm camtu je,,nk try

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)