Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 19 Ogos 2015

WW :: Senangnya nak tanam KANGKUNG.. rajin dgn tak aje kan ^___^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik hendaknya...

Kawan share dalam FB jadi share pulak disini..

p/s Jom kita tanam :)
Anak saya suka kangkung goreng belacan.. ~___^

27 ulasan:

  1. Senangnya....dahlah tu bersih pulak kan..bagi yg kurang tanah bolehlah cuba ni.,rumah kakak ni trlebih2 tanah ,cuma kakak xsuka bila tanam rumput2 pulak menumpang.

    BalasPadam
  2. Senangnya....dahlah tu bersih pulak kan..bagi yg kurang tanah bolehlah cuba ni.,rumah kakak ni trlebih2 tanah ,cuma kakak xsuka bila tanam rumput2 pulak menumpang.

    BalasPadam
  3. senang pon kak kalo malas tak menjadi juga..

    BalasPadam
  4. Eh... kakak tak pernah terfikir pun Yati
    Kalau macam ini kakak pun nak cubalah:)
    Setahu kakak tanam kat tanah aje tau. Kakak biasa kalau beli tu akar bawah dia kakak tanam pun boleh tumbuh tunas baru juga dan menjadi juga. Tak guna benih biji macam ini.

    BalasPadam
  5. wahaaaaaa... kak air tu ada campur baja ke tak? ter jakun lak nengok... bgs jgk nih blh try tanam jgk lah kt umah hehehhe

    BalasPadam
  6. senangnyaaa... boleh try kat rumah gini.. sayur lain applicable tak? sebab sayur kangkung kat rumah saya ni tumbuh sendiri kat tanah..

    BalasPadam
  7. ehhhhhhhhh menarik....mmg nampak sedang.... dpt p lak makan sayur fresh kan kak....kat umah ni berhantu kalo kangkung..beli mesti 2 ikat sekali masak tu hahahaaha

    BalasPadam
  8. suburnye....rajin tuan belog....

    BalasPadam
  9. Wahh subur betul kangkung tuh.. mmg sedap goreng belacan.. :)

    BalasPadam
  10. Macam senang je nk tanam....tp ade baja x dlm air tu? muskil ni!

    BalasPadam
  11. baru tau camni pon boleh..bagus n3 ni..:)
    nanti buat n3 detail lagi pasal tanam kangkung ni..ramai yg mushkil ni..air tu kena letak baja..brapa lama nak dpt hasil camtu..

    BalasPadam
  12. nak try jugak pasni..

    sebab senang sikit hidroponik macam ni. tanam kat Tanah sekangkang kera pun payah nak hidup..

    BalasPadam
  13. geramnya tengok kangkung kembang mcmtu..

    BalasPadam
  14. senang je sebenarnye nak tanam kangkung nie kan kak..rajin x rajin jer..hehe

    BalasPadam
  15. eh..nampak sangat tahap kemalasan saya ni

    BalasPadam
  16. Mcm mna nak dapat benih kangkung ni kak

    BalasPadam
  17. assalamualaikum
    singgah ptg
    hari ini bz sangat x sempat nak BW

    BalasPadam
  18. Benih dia tu sy musykil..rupanya ade benih ye..ingtkan tanam keratan batang..haha..beru ku tahu..

    Cubala dear..anak u kan suka mkn kangkung.jimat dah seringgit dua..

    Salam ukhuwah..

    BalasPadam
  19. Benih dia tu sy musykil..rupanya ade benih ye..ingtkan tanam keratan batang..haha..beru ku tahu..

    Cubala dear..anak u kan suka mkn kangkung.jimat dah seringgit dua..

    Salam ukhuwah..

    BalasPadam
  20. Benih dia tu sy musykil..rupanya ade benih ye..ingtkan tanam keratan batang..haha..beru ku tahu..

    Cubala dear..anak u kan suka mkn kangkung.jimat dah seringgit dua..

    Salam ukhuwah..

    BalasPadam
  21. dulu ada member bawakan saya benih kangkung, cuba tanam tp langsung tak menhadi... ni menarik pulak gayanya ni, dh la kangkung mahal, faveret saya.

    BalasPadam
  22. wah...senang nya. macam nak mencuba la jugak rasanya

    BalasPadam
  23. uish bole tahan senangnya.. tp betol tu.. antara rajin dengan tidak..
    macam tanam toge..

    BalasPadam
  24. Wow... mudah sgt tu...t.k. nak cuba la. Hehee

    BalasPadam
  25. Wow... mudah sgt tu...t.k. nak cuba la. Hehee

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)