Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 20 Ogos 2015

Berhati-hati kita dengan anak2 dengan benda ni.. SHISHA STICK

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik..


Rata-rata di FB dan wasap group heboh mengatakan benda ni kan..
Kita kena periksa beg sekolah anak kita.. takut mereka juga terpengaruh.. Macam2 cara nak rosakan anak2 muda remaja sekarang..
'Shisha stick' atau 'Hookah Pen', sejenis rokok yang hampir menyerupai rokok elektronik kini dikatakan bebas dibawa oleh anak-anak bawah umur ke sekolah kerana bentukknya seperti alat tulis di mana mereka hanya perlu menyimpannya di dalam bekas alat tulis.

13 ulasan:

  1. Ai canggih ciptaan tapi tujuan tak elok ni. Kena pantau lebih ya bila ada alatan mcm ni pulak..ai risaunya

    BalasPadam
  2. bahanya.....macam macam sekarang ni...kat terengganu kecoh kes penculikan yang tengah aktif sekarang ni...depan mak bapak pon jadi....

    BalasPadam
  3. Baru malam semalam TV3 ada keluarkan isu ini dalam 999 kalau tak silap kakak.
    Sayangnya masa itu anak kakak tuisyen jadi dia tak menonton.
    Takut dan menakutkan kalau ia boleh masuk ke kawasan sekolah Yati.

    BalasPadam
  4. mak oiiii...mcm2 plak skrang ni kan kak...mmg kene extra pantau gini....

    BalasPadam
  5. Boleh mempengaruhi budak2 kena pantau dan berhati2.

    BalasPadam
  6. Kakak pun risau gak bila tengok kt tv berita cmni,...mudah2an ank2 kita dijauhi dri benda2 mcmni.

    BalasPadam
  7. Kakak pun risau gak bila tengok kt tv berita cmni,...mudah2an ank2 kita dijauhi dri benda2 mcmni.

    BalasPadam
  8. mcm2 pengaruh negatif skrang ni.... Semoga anak2 kita sentiasa dalam perlindungan Allah...

    BalasPadam
  9. aduh kak... bahaya betul...
    mmg cabaran betul membesarkan anak2 zmn makin maju nih....

    kene suh adik peksa jgk beg adik yg sekolah... tp hrpnyer adik2 dana tak terikut2lah benda2 gini, sbb dia rokok pun tak isap... tau bola bola bola

    BalasPadam
  10. isk macam2 la orang skrang ni invent.. saja la tu..
    nak rosakkan budak2..

    BalasPadam
  11. Smg Allah Ya Hafiz Ya Muhaimin melindungi anak2 kita semua

    BalasPadam
  12. Macam-macam hal sekarang ni. Jadi takut pulak kita sebagai ibubapa. Anak-anak kalau tak dijaga, memang mudah terpengaruh. Dikawal ketat pun susah, tak dikawal langsung pun susah juga. Saya memang hari-hari check beg sekolah anak walaupun katanya dia dah besar boleh jaga diri sendiri :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)