Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 24 Ogos 2015

MAYONISE HOMEMADE... senang rupanya nak BUAT ^__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik hendaknya...
Tersangat senang rupanya nak buat mayonise ni rupanya kekawan.. bila kawan saya post kan di wall FB saya.. terkejut juga tengok punya senangnya bahan2 nya tu.. Nak cuba jugaklah ni.. dah tau halal dan bersihkan kekawan.. Nanti bila saya dah cuba saya update entri ye.. 


MAYONISE HOMEMADE

Bahannya :
2biji telur
2sb cuka makan
1st garam
2st gula
1cwn minyak masak
Caranya:-
Blend semua bahan dalam 15 minit, masak kejap bila dah berketul2 tutup api,tapiskan minyaknya,biarkan sejuk kejap pastu blender hingga halus..siap!

12 ulasan:

  1. Kakak ada menonton tv rancangan masakann dia bukat mozarela lebih kurang macam ini juga Yati tapi kakak tak pernah buat lagi. Kalau rajin boleh juga kan. Senang aje pun. Tapi yg mozarella tu kakak tengok siap keluar masuk oven dah tu perah tapi menarik sangat..

    BalasPadam
  2. Mohon share ya Yati.
    - macam mampu bikin ni.

    BalasPadam
  3. yup, betul tu...mmg senang aja caranya...saya pernah baca dulu :)

    BalasPadam
  4. Mudah dan modal pun tak mahal bolehlah mencuba.

    BalasPadam
  5. Mudah dan modal pun tak mahal bolehlah mencuba.

    BalasPadam
  6. Baru tau begitu mudah rupanya...kalau buat sendiri boleh jimat ni dapat banyak boleh buat ,nak juga kakak buat satu hri nanti.

    BalasPadam
  7. Baru tau begitu mudah rupanya...kalau buat sendiri boleh jimat ni dapat banyak boleh buat ,nak juga kakak buat satu hri nanti.

    BalasPadam
  8. Tk dear....mesti nak cuba ni coz anak suka kan mayo..

    BalasPadam
  9. Oh, mudahnya! Terima kasihlah CH berkongsi resepi. Anak bujang kecil saya tu cukup suka mayonis. Zaman berjimat ni haruslah apa yang kita suka, kalau boleh buat, kita buat sendirikan!

    Amboi, cakap macam rajin aje saya ni! Tapi mayonis ni memang saya nak cuba. Nak simpan resepi nih!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)