Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Ahad, 15 April 2012

Tips : Bawa Bekal Ke Pejabat

Tempohari saya ada buat entri ni hand bag saya dah ada kawan, jadi saya nak kongsikan dengan kawan-kawan macam mana nak bawa bekal ketempat kerja :))

Selalunya mana kita nak masak lauk pauk tu pagi hari, mana nak uruskan anak ke sekolah, nak buat sarapan lagi.. jadi caranya begini... ini pun kalau kawan-kawan yang masak petang lepas balik kerja untuk makan malam... kalau yang beli kat pasar malam tu... tak dapat lah saya nak menolong nya :D

Selepas kita selesai masak lauk pauk tu.. kita simpan sedikit didalam bekas tuperware tu.. macam ni..


Simpan dalam peti ais, esok pagi panaskan di microwave

Nasi saya masak pagi
Maka jadilah bekal yang hendak dibawa kepejabat tanpa perlu masak lauk pagi-pagi :)

Beg bekal
"SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN"

1 ulasan:

  1. Lepas ni Cik Mun nak kena beli microvawe la. Terima kasih atas idea senang ni...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)