Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 2 September 2013

TERUJA BERAYA DI RUMAH AGAM... ^____^

 Pada hujung baru ni memang memenuhi undangan rumah terbuka dan kenduri kahwin, dua hari saya gantung kuali dan periuk sebab undangan hingga kemalam... entry ni saya nak cerita bertapa terujanya kami anak beranak pergi beraya di rumah bapa mertua kawan en suami saya iaitu Dato' Mohd Bandiri bin Tukiman @ Dr Man pengasas "Rawatan Warisan Islam", Beliau sendiri yg menyambut tetamu yg datang, sungguh freindly dan humrble jer dato' ni, sangat tawaaduk sungguh dan sentiasa tersenyum menyambut tetamu... Jom kita bercerita sambil tengok gambar...
 Kedatangan kami disambut dengan kereta FERARI merah ni... akak Nabilah teruja nak bergambar... en suami kata jom pi makan dulu balik nanti gambar... ye tak ye saya ambil gambar dia dulu

 Sementara menunggu makanan yg di oder kakak...

En suami beriye memilih kambing, tak tau lah berapa ekor kambing panggang tu... puas kami makan..

Tengok kios makanan yg begitu banyak seumpama pasar malam dah saya tengok...

Tempat duduk di depan pentas... depan sekali budak 3 orang ni duduk


Leka mereka mendengan lagu hari raya dari kumpulan Bali-Bali ni..

Khemah sudah dipenuhi tetamu... so kami duduk disinilah sambil makan dan berhibur..

Banyak rumah-rumah kecil di sekliling rumah agam ni tak larat nak jalan, ni rumah kucing, cantik sangat ...

Ramai juga yg duduk makan di wakaf... rasanya seluruh kampung di jemput... meriah sangat...

Kata kakak Nabilah dalam rumah tu kolam renang mama ye ke... kak nabilah yg rajin explore semasa kami disana..

Pintu masuk kerumah Agam tu tapi pintu berkuncilah....

Penuh rumah di sekelilingnya... akak nabilah yg sporting untuk bergambar...

Ni sebelah kanan... luas kawasan 10 hektar kata en suami...

En suami bergambar dengan menantu tuan rumah Zul yg bersongkok mendukung anak tu... pun simple jer budaknya... yg lain kawan kerja en suami..

Akhir sekali Nabilah di luar pintu masuk rumah Agam tu... Nabil kata macam istanalah mama...

Banyak aktiviti yg diadakan di majlis rumah terbuka tu, ada cabutan nombor bertuah... nombor kami 911 ... masa cabutan berperingkat-peringkat, round pertama nombor kami tak naik pun...Hadiah pun best Peti Ais, Mesin Basuh, Basikal, Rice Cooker , kebanyakan barangan elektrik. Pukul 10 malam kami dah balik... majlis bermula pukul 8-12 mlm dan diakhiri dengan bunga api... kami tak tunggu lah... penat beraya dari siang hingga kemalam...

Inilah sambutan hari raya kami yg  membuat kami teruja...


12 ulasan:

  1. Wah...meriahnya.

    Seronok kalau banyak duit kan? :)

    BalasPadam
  2. wah...bestnya....org kaya yg beriman doanya makbul inshaAllah.

    BalasPadam
  3. wah...meriahnya. siap ada lucky draw lagi tu..

    BalasPadam
  4. besar betol rumah nyer....

    BalasPadam
  5. Besarnyaaaa, mcm istana. Yg best tu kambinggggg..feveret.

    BalasPadam
  6. wah besaw nya rumah dan makanan pun ala2 pasar malam gitu lah kan..

    BalasPadam
  7. meriahnya majlis tu.. amboi kakak Nabilah, dapat posing dgn ferrari lagi....

    BalasPadam
  8. Seronoknya menjadi orang kayakan CH hehe....
    Betullah CH macam pasar malam dah tu punyalah banyak gerai ...sure tak menang memilih makanan tukan

    BalasPadam
  9. wah..meriahnya Kak..
    tuan rumah yg tak sombong, buat kita tak segan...:)

    BalasPadam
  10. Blh tanya apa alamat rumah dia or boleh dapat dia punya contact number dia x? Urgent nak minta dia ubat tq🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf saya tak tahu.. mungkin boleh google..

      Padam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)