Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 23 September 2013

TERINGIN NAK PERGI PETIK STRAWBERRY LAGI ^____^

Sekarang tengah mood nak pergi bercuti... rasanya macam nak pergi cameroon highland petik strawberry lagi lah... Masa tu pergi tahun 2010 kot... kakak darjah tiga... kisahnya sekolah dia ada buat rombongan ke Cameroon Highland... merengek-rengek pujuk abahnya nak pergi, tapi abahnya tak beri sebab kecik lagi rasanya... jadi abah dia janji kita pergi sekeluarga. Jadi berpakatlah saya dengan adik beradik pergi Cameroon Highland tu, yg dapat pergi cuma tiga keluarga saja.... Kami tinggal pun tak lama cuma 2 hari 1 malam... mak saya kata pun tak puas jalan, kalau 3 hari 2 malam lagi best...


Tersenyum riang Nabilah bila dapat petik strawberry sendiri...

Yang tinggi ni biar mama petik...

Tengok Nabil tu sama juga nak memetik tapi di petik yg muda ... masa tu umur dia baru 3 tahun..

Kak long Nurin pun nak sama ... semua orang suka..

Kak lang saya sambil petik sambil masuk mulut.... tu yg kat luar dah kena caj RM20 utk petik...

Ini lah hasil petikan Nabilah tak lebih dari 200 grm jadi wang lebih di kembalikan..

Adik saya ni preggy masa tu.. so teman mak kat luar " nah uwan rasa buah strawberry yg Nabilah petik" sua nabilah pada uwannya...
p/s Boleh tak kekawan beri pendapat di cameroon highland mana tempat best yg dilawati dalam masa 3 hari 2 malam tu ... saya rasa nak pergi lagi :)

8 ulasan:

  1. banyak tempat menarik, pastikan pg ladang teh sg palas.. rugi oooo mcm sy x sampai huhuhu... rasa mcm nak pg lg jer...

    BalasPadam
  2. mmg tak puas kalau pergi satu hari dua malam.. n
    anti jangan lupa ke taman pertanian kat sana... mcm2 pokok yang ada...

    BalasPadam
  3. kena pg ladang teh ni kak..dengan pasar malam. dengar kata best -- drpd saya yg dh lamaaaa tak pergi CH

    BalasPadam
  4. dah lama sangat tak pergi...dulu duduk di strawberry park...kt situ ada apatment ... bessnya petik strawberry tu...terus ngap masuk mulut

    BalasPadam
  5. Saya pun teringin nk p sana...last p sana tahun 2004...kesian..Insha Allah nanti kita jumpa di sana...kalau ada jodoh.

    BalasPadam
  6. Okje pernah petik strawberi ni kat genting CH... CH okje tak sampai lagi, tak tau nak bagi pendapat hehe
    Amboi uwan pun dapat makan strawberi yeh!

    BalasPadam
  7. Okje pernah petik strawberi ni kat genting CH... CH okje tak sampai lagi, tak tau nak bagi pendapat hehe
    Amboi uwan pun dapat makan strawberi yeh!

    BalasPadam
  8. Samalah kita kak.. mood nak p bercuti nie melompat2 xsabar.. hahaha... hubby jnji ujung bulan nie request je nak p mana.. mcm nak p CH jugak.. tp hati byk nak p pulau.. hihi..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)