Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Ahad, 10 Mei 2015

PUDING JAGUNG.... senang betul repsepinya ^__^

Assalamualaikum kekawan ..
Selamat bercuti dihari minggu ehe...
Jom kita cuba puding jagung yg nampak sedap ni :)




RESEPI SENANG "PUDING JAGUNG"

JoOM JoOM??!!

Bahan-bahan ( sefamily )

* 1 cawan tepung kastad
* 1 cawan jagung manis
* 3/4 cawan gula
* 3 cawan air
* 1 1/2 cawan susu cair

Cara-cara

1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
2. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
3. Tambahkan satu sudu makan marjerin setelah adunan pekat.
4. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll.

4 ulasan:

  1. ape lagi, bawak ke opis le kak.. heheh

    BalasPadam
  2. lebih kupang resepi yg biasa sy buat.mmg senang Sgt kan..cuma sy tak berapa minat je mkn tu dah lama tak buat

    BalasPadam
  3. wah nampak sedap tu kakak....nak try la lepas ni

    BalasPadam
  4. Aduh, sedapnya CH! Rasa nak langkau lunch time dan nak terus ke tea time. Bestnya bila panas-panas hati makan puding jagung ni. Ini memang favorite saya tapi macam biasalah, jarang betul buat. Rasa macam nak buat petang ni jerk! Bahan semua dah ada. Tinggal rajin dengan tidak jerk!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)