Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Sabtu, 23 Mei 2015

LAGSANA ROTI MUDAH

Assalmualaikum kekawan..
Semoga kita berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik..
Selamat bercuti dihujung minggu..
Buat sarapan apa pagi ni.. Saya ni kalau dah melayan FB , pastu dah kekawan pun suka kongsi kat wall saya.. dah mulalah meroyan nak mencuba pulak.. mudah pulak tu kekawan.. jom cuba :)



Bread Lasagna / Lasagna Roti
Yum yum! Bahan2:
•1/2 bawang besar
•1/2 Tube daging cincang
• 1 genggam mixed vegie
• sos cili n tomato
• salt n pepper
• roti
• telur
• susu
• mozarella cheese
Cara2:
1. Masak inti dulu. Tumis bawang, masukkan daging biar smpai empuk.
2. Masukkan sos cili n tomato,salt n pepper and mixed vegie. masak smpai kering sikit. Rasa masin manis inti tu.
3. Siapkan bahan roti. Pukul telur n susu.
4. celupkan roti dlm telur n susu tu. Then letak inti yg dh masak then tabur mozarella cheese buat 2 layer.
5. Bakar suhu 180c cmpai garing sket.

7 ulasan:

  1. sedap lasagna nie....wife pun pernah gak buat kat rumah

    BalasPadam
  2. Mmmm menarik & sedap ni..boleh cuba nanti ni

    BalasPadam
  3. Kakak suka resepi yang yatie share ni....mudah guna roti camni....sedapnya.

    BalasPadam
  4. Nampak mudah. Bolehlah saya cuba

    BalasPadam
  5. guna roti je lagi senang ni ...

    BalasPadam
  6. guna roti je lagi senang ni ...

    BalasPadam
  7. Kalau saya buat nikan, CH bab-bab mixed vege tu dah tentu tak boleh masuk. Ada yang menangis nak kena buang bila nak makan nih. Ini kira lasagna paling mudahlah nak buat. Kalau malas masak pun patutnya masih rajin lagi buat resepi ni, dah katanya mudahkan!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)